Data publicării:
Titi Aur. Parcul de distracții care îți poate salva viața
Te-ai răsturnat vreodată cu mașina, în realitate? Ai simțit cum roțile o iau razna și ți se pare că-i prea târziu să te redresezi în curbă? Ai încercat să te întorci, ca unul care este beat mangă, fiind însă suficient de lucid ca să-ți amintești experiența asta?
Românii nu se uită la bani când e vorba despre distracție. Bogații, sau cei care vor să se dea bogați, își permit să meargă la Mamaia. Clasa mijlocie i-a făcut pe bulgari să-și deschidă hotelurile de Paști. Săracii rup mall-urile și hipermarketurile. Distracție înseamnă să bei și să mănânci, fără număr, sau doar să te afișezi plătind cu o sută de lei sticla de apă plată.
În cazul în care moartea lui Răzvan Ciobanu a fost un accident, tragedia ar trebui să dea de gândit tuturor proprietarilor de bolizi aliniați în parcarea de la Nuba. Ar putea să le salveze viața o zi de aventură într-un parc de distracții pe care sigur și-o pot permite. Și nu doar ei, ci și vânătorii de oferte în Bulgaria.
Academia Titi Aur este mai tare decât un parc tematic. Într-o zi de distracție în care te răstorni cu mașina, la propriu, conduci pe gheață în plină vară sau joci fotbal cu ”ochelari de bețiv” la ochi, câștigi experiența pe care nu ți-o poate da nicio școală clasică de șoferi.
Am fost la un astfel de curs la aproape 30 de ani după ce am luat carnetul auto și am constatat că mai am multe de învățat. Trucuri pe care nu le-ai descoperi singur decât după experiențe riscante, pe șosea. Lecții pe care nu ți le-a oferit nimeni, în școală, poate fiindcă nici instructorii auto de la noi nu sunt pregătiți, la nivelul pe care îl solicită (și îl oferă) tehnica din ziua de azi.
Părinții care le iau copiilor mașini tari, de zeci de mii de euro, fac un mare păcat că nu le plătesc și un curs de conducere defensivă. Puternicii care se cred apărați de mașinile lor puternice, 4X4, ar trebui să încerce o ciocnire frontală, în simulatorul Academiei titi Aur. Patronii care își riscă avutul pe mâna șoferilor așa-zis profesioniști n-ar trebui să-i numească așa până nu trec prin experiența unui astfel de curs.
Un bilet la un concert îți asigură, poate, amintiri pentru o viață, dar va fi o viață destul de scurtă, dacă nu știi să conduci defensiv pe șoselele patriei. Iar biletul costă cât un lecție care te distrează, dar îți și salvează viața.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News