Data actualizării:
Data publicării:

Titi Aur își pune șoferii profesioniști în cap: 100% fac asta/ VIDEO. Ce se întâmplă pe șoselele din Polonia ar putea evita tragedii precum cea din Constanța

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Accidentul grav din Constanța scoate la iveală detalii importante. 

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a făcut o remarcă importantă, în analiza imaginilor accidentului din Constanța, unde un TIR a intrat într-un microbuz cu turiști de pe banda de urgență, staționat din cauza unei defecțiuni. În urma accidentului, o persoană a murit, 11 au fost rănite, fiind vorba despre turiști care se întorceau din vacanță, de pe litoral. Impactul a fost atât de puternic, încât parapetul s-a rupt, iar microbuzul a fost aruncat într-un șanț de patru metri adâncime. Trei victime, din cele 12 din microbuz, au fost găsite încarcerate când a ajuns echipajul de salvare, fiind activat planul roșu în acest caz. Ultimele informații publice despre victime arătau că nouă au rămas internate, trei fiind la Terapie Intensivă, în stare gravă. 

”Când vorbești despre șoferii profesioniști, îți sar în cap sindicatele”

”Este efectul direct al lipsei de preocupare a autorităților noastre pentru conștientizarea șoferilor. Când vorbești despre șoferii profesioniști, îți sar în cap sindicatele, asociațiile profesionale, confederațiile și toate la un loc că ”ce ai cu șoferii profesioniști”. Tocmai din cauza rutinei, a multor kilometri făcuți, crezi că nu ți se poate întâmpla. 

Ce fac șoferii profesioniști, de camion, dar nu numai, și de dube, și de autocare? Parcurg mulți kilometri, merg cu viteză peste tot, pe autostradă nu avea cum să depășească viteza, pentru că e 90 km/h și mai mult nu vrea camionul, mai puțin nu vrea el. Din păcate, ei merg cu 90 km/h peste tot, și prin localitate, și pe drumuri naționale, în timp ce nu sunt atenți în față, pentru că apar plictiseala, rutina și kilometri parcurși care-i spun șoferului că lui nu i se poate întâmpla nimic.

”100% din șoferii profesioniști nu reduc viteza, la intrarea în localitate”

Dacă cineva vrea să analizeze, 50% din șoferii din România nu poartă centura. 100% din șoferii profesioniști nu reduc viteza, la intrarea în localitate. 50% din șoferii de camioane, când conduc, se uită în telefon. Aici este cel mai probabil că asta s-a întâmplat. 99% asta s-a întâmplat - n.r. în accidentul din Constanța. Șoferul era neatent, fie era semi-adormit, adică stătea așa și era în gândurile lui, fie se uita în telefon. El a acroșat, nu mergea pe banda de urgență, era pe banda unu, dar puțin acroșată banda de urgență” a spus Titi Aur, în emisiunea ”DC Conducem” realizată de Florin Răvdan la DCNews.

Aici, se mai deschide un subiect: ”Aici intră în discuție și ce vorbeam în alte emisiuni, ce am văzut în țările baltice și-n Polonia: linia continuă de pe dreapta, la ei este lată, clară, și are și vibrații din loc în loc. Și drumul trebuie să contribuie un pic, dar și pregătirea șoferilor”. 

În continuare, Titi Aur a dat exemplul unui accident similar, dar mult mai grav, în care, la fel, mașina cu probleme tehnice staționa la umbră, iar în fața mașinii stăteau pasagerii la umbră. Nimic mai grav, dacă luăm în calcul că, din cauza neatenției, autoturismul care staționa a fost acroșat din spate. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel