Titi Aur despre evitarea unui accident. Femeile și bărbații, gesturi total contrare, din instinct. Sfat important pentru șoferi când trag de volan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Pilotul Titi Aur a vorbit despre modul în care se poate evita un impact frontal. 

Titi Aur a vorbit despre modul de evitare al unui impact frontal și despre psihologia șoferilor în funcție de gen. 

„Aici avem o problemă, pentru că bărbații evită prin stânga, femeile evită prin dreapta, de aceea distanța de frânare și de gândire este mai lungă, trebuie să ai timp să reacționezi corect, adică să te duci acolo unde este liber. 

Un bărbat chiar dacă privește în dreapta, instinctiv un bărbat trage la stânga și o femeie trage la dreapta și nu glumesc. Este o treabă psihologică, este o treabă demonstrată medical și de asta vedem foarte mult accidente în care frânează cel din față, iar cel din spate evită pe contrasens, evită prin stânga lui, cum ar fi pe autostradă, dacă sunt condiții normale și apare impactul frontal, bărbații din acest punct de vedere sunt mai periculoși pentru că instinctiv vor trage stânga, de aceea trebuie să evităm”, a explicat Titi Aur la Digi24. 

Vezi și: Titi Aur: ”Efectul de turmă, motivul carambolului de pe A2”. Ce distanță preventivă trebuia să fie între mașini la 90km/h

”Mașinile nu se pot răsturna dacă trag de volan”

”Mai mult de atât, ar trebui să fim antrenați, ceea ce pe petrece doar la cursurile de conducere defensivă, să știm cât de mult putem să tragem, sa avem încredere să tragem, să știm că o mașină nu se răstoarnă niciodată dacă trag de volan ca să evit și sunt pe platou sau pe o stradă, dacă nu mă lovesc lateral, de bordură, de șanț și dacă doar trag de volan mașina nu se răstoarnă, pentru că sunt situații când șoferul nu trage ca să evite de frica răsturnării.

O mașină mică nu se răstoarnă, poți să eviți orice, oricând, mai mult, dacă am ABS și toate mașinile din ziua de azi au ABS, nu cred că mai există mașini fără, doar mașini foarte vechi sau mașini de epocă fără ABS, atunci pot să și frânez, pot să și evit în același timp. Pentru că roțile nu se blochează, deci pot să îmi permit să apăs maxim să apăs pedala de frână și să trag de volan în același timp ca să evit impactul din față”, a mai spus pilotul. 

Vezi și: Carambol cu 52 de mașini pe Autostrada Soarelui. Titi Aur, reguli SIMPLE prin care putea fi EVITAT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel