Titi Aur: Este o regulă de circulație! Românul ce face...
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Multiplul campion național la raliuri, Titi Aur, a prezentat, pentru cititorii DC News, în cadrul rubricii Jungla Urbană, principalele reguli care trebuie respectate pentru ca, atât șoferii, cât și pietonii, participanți la trafic, să se întoarcă la familii în siguranță.  

"Spuneam că regulile de circulație nu sunt de fiecare dată egale cu reguli de conducere defensivă. Vă dau un exemplu - Regula Fermoarului. Ea spune așa: Când suntem într-un loc aglomerat, când este o intersecție unde unii au prioritate, alții nu au prioritate, se trece o mașină de aici, una de acolo, una de aici, una de acolo.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă împotriva regulilor de circulație! Pentru că cei ce nu au prioritate, conform regulilor de circulație, trebuie să stea acolo până trece toată coloana. Asta spune regula de circulație. Teoretic, poate să îți ia și permisul pentru că nu ai acordat prioritate. În teorie. În practică, atunci se anulează regula de circulație și atunci vine regula de conducere defensivă. Românul ce face... Doi, trei de aici, altul de aici care este mai cu tupeu... încă doi, trei și ne blocăm unul în altul. Regula de conducere defensivă, care în Germania este regulă de circulație, spune așa: când este aglomerat și trebuie să intrăm toți în același loc, fie de pe două sau trei benzi pe o bandă, fie într-o intersecție, unul de aici, unul de acolo, unul de aici, unul de acolo și atunci știi... ca și când ai avea un semafor imaginar. Acum e rândul tău, acum e rândul meu, acum e rândul tău. Parctic, se poate face asta și în viteză. Pe autostradă în Germania, când trecem de pe trei benzi pe o bandă, la 150 la 160 km/h, pentru că este liberă viteza se trece de trei benzi pe o bandă apoape fără să se reducă viteza, pentru că se știe. Unul de aici, unul de acolo. Este o regulă de circulație", a declarat maestrul Titi Aur.  

Vezi și: Pericolul de a merge cu 51 km/h. Titi Aur: Atenție! Cine o face își asumă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel