România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 15 sep, 22:42
Tiruri cu rachete în Israel din Fâşia Gaza soldate cu răniţi, în timp ce la Casa Albă se semna un ACORD ISTORIC
Foto cu caracter ilustrativ
Tiruri cu rachete din Fâşia Gaza s-au soldat marţi seară cu cel puţin doi răniţi în Israel în momentul în care la Washington statul evreu semna acorduri de normalizare a relaţiilor cu două state arabe, potrivit unor surse concordante, relatează AFP. 

Potrivit armatei israeliene, două rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, dintre care una a fost interceptată de scutul antirachetă israelian. A doua rachetă a căzut în oraşul Ashdod, situat între Fâşia Gaza şi Tel Aviv, potrivit serviciilor locale de salvare, care au vorbit despre cel puţin doi răniţi uşor.

Aceste tiruri au avut loc într-un moment în care la Washington se derula ceremonia de semnare a acordurilor de normalizare a relaţiilor între Israel şi două ţări din Golf, Emiratele Arabe Unite şi Bahrein.

Potrivit martorilor din Fâşia Gaza, cel puţin o rachetă a fost trasă din nordul aceste enclave spre Israel. Niciuna dintre facţiunile palestiniene din Fâşia Gaza nu a revendicat aceste tiruri cu rachetă într-o primă fază. Gruparea Hamas şi-a înmulţit în luna august atacurile cu baloane incendiare şi a lansat mai multe rachete din Fâşia Gaza spre Israel. Acesta a replicat în special cu lovituri aeriene nocturne asupra poziţiilor acestei grupări.

VEZI ȘI Trump, după acordul ISTORIC de la Casa Albă: Cinci sau şase noi ţări arabe vor semna!

Cele două tabere au semnat însă un acord la începutul lui septembrie, datorită unei medieri a Qatarului, în scopul încetării ostilităţilor şi reinstituirii unui armistiţiu fragil în vigoare de circa un an şi jumătate. Hamas, care controlează Fâşia Gaza din 2007, şi Autoritatea palestiniană a lui Mahmoud Abbas, la putere în Cisiordania ocupată, au criticat acordurile de normalizare a relaţiilor între Israel, Emiratele Arabe Unite şi Bahrein.

VEZI ȘI Acorduri istorice între Israel, EAU şi Bahrein. Ce a obținut Netanyahu

Cele două entităţi au făcut apel la organizarea de manifestaţii în teritoriile palestiniene pentru a denunţa aceste acorduri. Însă la aceste proteste nu au participat decât câteva sute de persoane, potrivit jurnaliştilor AFP, notează Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro