Tiruri cu cereale, coadă imensă spre Portul Constanța. Val de nemulțumiri în rândul șoferilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Tiruri cu cereale românești nu pot ajunge în port din cauza celor ucrainene, transmite, joi, Antena 3, difuzând imagini cu o coadă imensă.

„Sunt deja nemulțumiri în rândul șoferilor români, pentru că trebuie să aștepte. Coada este spre Portul Constanța”, a spus Cătălina Porumbel.

Colonelul Ionel Petrescu, prezent în studioul Antena 3, a făcut următoarele precizări: „Eu am dat, în urmă cu câteva zile, informația că s-a luat decizia ca cea mai mare companie de transport pe Dunăre să preia grânele Ucrainei și prin acest moment să se degreve Portul Constanța de actuala situația. Într-adevăr, e o situație trecătoare, dar eu cred că se va ajunge la momentul în care și grânele României vor fi în fluxul pe care îl aveau în urmă cu câțiva ani. Se acționează cu diplomație și nu cred că trebuie să facem o diferență.”

„Este foarte bine că ajutăm, este și datoria noastră de a ajuta vecinii care se află în această situație cruntă, cea de război. Important este să vedem ce putem face și pentru noi, nici situația noastră nu este una bună din punct de vedere economic”, a mai zis Cătălina Porumbel.

Portul Constanța, în vizorul presei din Rusia. Ce au scris despre transportul de cereale din Ucraina

Jurnaliștii ruși au scris despre cum decurge transportul cerealelor din Ucraina prin țara noastră, citând un site din Bulgaria.

„Portul Constanța (România) a început să folosească o macara plutitoare pentru reîncărcarea recoltelor care sosesc de-a lungul Dunării pe barje din Ucraina. Potrivit ediției bulgare Maritime.bg, mărfurile ucrainene de cereale vor fi reîncărcate cu o macara plutitoare în partea de adâncime a portului Constanța direct de la barje care sosesc cu transport fluvial la navele comerciale. Acest lucru elimină necesitatea reîncărcării cerealelor în grânarele portuare din lanțul logistic și va crește fluxul de marfă procesat de port. Noul serviciu, conform publicației, a fost organizat de Transport Trade Services (TTS).", scrie Interfax. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel