Știrile dimineții din sport, 28 martie
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
România
România
Știrile dimineții din sport, 28 martie, pe scurt.

* Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Suediei, calificată la Cupa Mondială 2018, cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, într-un meci amical. Tricolorii s-au impus prin golul marcat de Dorin Rotariu (57), la doar trei minute de la intrarea sa pe gazon. Jucătorul echipei belgiene Mouscron l-a driblat scurt pe Niklas Hult şi a marcat cu un şut la colţul lung cu stângul, în poarta Suediei, aducând României a doua victorie în tot atâtea partide amicale, după 2-1 cu Israelul, la Netanya.

* Selecţionata României a ratat lamentabil calificarea la Campionatul European de fotbal Under-19 din 2018, marţi seara, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, după ce a fost învinsă de Ucraina cu scorul de 2-1 (0-0) în ultimul meci din Grupa a 4-a a turului de elită. Tricolorii antrenaţi de Adrian Boingiu aveau nevoie de un egal pentru a ajunge la turneul final, dar au scăpat printre degete calificarea, primind gol în prelungiri. Olimpiu Moruţan a reuşit să deschidă scorul 77, dar şi-a scos tricoul pentru a sărbători reuşita şi a primit al doilea cartonaş galben lăsându-şi echipa în inferioritate numerică

* Selecţionata de tineret Under-21 a României a terminat la egalitate cu echipa Under-23 a clubului englez de fotbal Wolverhampton Wanderers, scor 2-2 (0-1), marţi, la County FA Birmingham, într-un meci amical. Mihai Dobre (32) şi Dragoş Nedelcu (90) au marcat golurile tricolorilor, în timp ce pentru britanici au punctat Andrew Ashley-Seal (59) şi Niall Ennis (69), potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal.

* Sportivul român Ionuţ Ilie a câştigat, marţi seara, medaliile de de bronz la aruncat (154 kg) şi total (283 kg) la categoria 62 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani. Ionuţ Ilie a ridicat 145, 152 şi 154 de kilograme la aruncat. La acest stil medalia de aur i-a revenit lui Şota Mişvelidze (Georgia), cu 165 kg, iar cea de argint lui Stilyan Grozdev (Bulgaria), cu 158 kg.

* Sportivul român Ionuţ Ilie a declarat, marţi seara, că medaliile de bronz câştigate la aruncat şi total la categoria 62 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani erau maximum pe care le putea obţine deoarece a concurat accidentat.

* Sportiva poloneză Joanna Lochowska a câştigat, marţi, trei medalii de aur la smuls (88 kg), aruncat (108) şi total (196) la categoria 53 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani. 

* Mihai Covaliu, preşedintele COSR, şi Ioana Bran, ministrul al tineretului şi sportului, i-au felicitat, le-au oferit flori şi trofee omagiale tinerilor scrimeri şi antrenorilor lor care au cucerit o medalie de argint şi trei de bronz la Campionatele Europene pentru cadeţi şi juniori de la Soci, cu ocazia unei reuniuni festive desfăşurată marţi la Casa Olimpică. Marius Florea, secretar general al FR de Scrimă, a amintit că în ultimii cinci ani, FR de Scrimă s-a întors mereu cu medalii de la competiţiile europene de cadeţi şi juniori: De cinci ani încoace FRS se întoarce cu medalii de la CE de cadeţi şi juniori. An de an sportivii noştri dau dovadă de maturitate, constanţă şi valoare, chiar dacă sunt la o vârstă fragedă. 

* Ana Maria Brânză, campioană olimpică, mondială şi europeană la spadă, Tiberiu Dolniceanu, vicecampion olimpic, campion mondial şi european la sabie, şi Mălina Călugăreanu, floretă, sunt eroii unui clip video artistic care promovează virtuţile marilor campioni şi care a fost prezentat în premieră marţi la festivitatea de premiere de la Casa Olimpică a medaliaţilor de la CE de cadeţi şi juniori de la Soci.

* Loredana Dinu, campioană olimpică, mondială şi europeană, Marius Florea, secretar general al FR de Scrimă, şi Ioana Ionescu, jurist, o fostă floretistă, şi-au depus până în prezent candidatura la alegerile pentru preşedinţia federaţiei de scrimă din 27 aprilie. Termenul limită de înscriere pe lista candidaţilor este de 12 aprilie şi teoretic în lupta pentru preşedinţie se mai pot înscrie şi alţi concurenţi. Postul de preşedinte a rămas vacant după retragerea de la finele anului trecut a Laurei Badea Cârlescu, din motive de sănătate. 

* Naţionala de rugby Under 20 a României se reuneşte în ultimul stagiu de pregătire înainte de plecarea la Campionatul European din Portugalia, care va avea loc între 6-15 aprilie, scrie site-ul FRR. Stejăreii se vor reuni vineri, staff-ul tehnic convocând 27 de sportivi care se vor pregăti la Snagov, între 30 martie şi 4 aprilie.

* Finala Cupei României la rugby, ediţia 2017-2018, dintre CSM Bucureşti şi CSM Ştiinţa Baia Mare, se va disputa la Cluj, sâmbătă, 31 martie, de la ora 11,00, pe stadionul Iuliu Haţieganu. Programată iniţial a se desfăşura la Iaşi, pe Stadionul Tepro, vineri, 30 martie, locaţia finalei a fost mutată din cauza stării gazonului, dar şi în urma unei solicitări oficiale de relocare a întâlnirii din partea celor două cluburi. Reunit astăzi, Colegiul Director al Federaţiei Române de Rugby a fost informat de această solicitare şi, în dorinţa de a asigura cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea finalei, a aprobat disputarea acesteia la Cluj, scrie site-ul competiţiei interne.

* Selecţionata masculină de tenis de masă a României a fost învinsă de formaţia Sloveniei cu scorul de 3-2, marţi seara, la sediul TVR din Capitală, într-un meci din Grupa A a preliminariilor Campionatului European pe echipe din 2019. Slovenia, medaliată cu bronz la ediţia de anul trecut a Campionatului European, a reuşit să întoarcă scorul după ce a fost condusă cu 2-0.

* Dinamo Bucureşti a surclasat-o pe AHC Potaissa Turda cu scorul de 44-28 (18-15), marţi seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 25-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, penultima a sezonului regulat. Pentru campioni au marcat Descat 11 goluri, Mousavi 7, A. Esteki 6, S. Esteki 5, Komogorov 3, Bera 3, Gaiducenko 3, Gavriloaia 2, Şandru 2, Savenco 1, Mironescu 1.

* Sport Club Miercurea Ciuc a învins-o pe ASC Corona Braşov cu scorul de 9-7 (2-1, 4-4, 3-2), marţi, pe Patinoarul Vakar Lajos din Miercurea Ciuc, în primul meci din finala Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă. Pentru ciucani au înscris Valchar (2, 30), Fabus (4, 28, 34), Zsombor Antal (39), Fodor (45), Sciastlivi (48), Tamas Biro (57), iar pentru formaţia de sub Tâmpa au punctat Macmillan (17, 35), Olander (23), Emelianenko (25), Zsolt Peter (27), Roberto Gliga (41), Arpad Mihaly (52).

* Sepsi SIC Sf Gheorghe, Olimpia CSU Braşov şi Universitatea Cluj-Napoca s-au calificat, marţi, în semifinalele Ligii Naţionale de baschet feminin, după ce au obţinut victorii şi în meciurile cu numărul doi din sferturi. Campioana ACS Sepsi SIC Sf Gheorghea dispus de CS Universitatea Alba Iulia cu 93-57, după ce se impusese şi pe teren propriu, cu 96-44.

* Liderul BC CSU Sibiu a învins-o pe BCMU FC Argeş Piteşti cu scorul de 98-81 (28-26, 21-22, 23-21, 26-12), în deplasare, într-o primă partidă din Grupa valorică 1-6 a Ligii Naţionale de baschet masculin. Lawrence Kinnard II, cu 18 puncte şi 10 recuperări, Tyler Amos Laser, cu 17 p, 5 pase decisive, şi Mirel Dragoste, 17 p, s-au remarcat de la sibieni, în timp ce de la echipa argeşeană cel mai bun realizator a fost Titus Nicoară, cu 13 p, 5 rec, 3 pd.

* Pugiliştii români Robert Jitaru (campion en titre la cat. 56 kg), Vasile Suciu (64 kg) şi Alberto Biro (81 kg) au obţinut victorii, marţi, în meciurile susţinute la Campionatele Europene de box Under-22 de la Târgu Jiu. Robert Jitaru (CSA Steaua) a obţinut decizia la puncte în unanimitate (5-0) în faţa irlandezului Jordan Moore şi va boxa în sferturile de finală cu rusul Ruslan Belousov. Un meci frumos a reuşit şi Vasile Suciu, la categoria 64 kg, sportivul legitimat la SCM Bacău reuşind să se impună înainte de limită în meciul cu polonezul Karol Kowal (KO tehnic repriza a doua), deşi Suciu se alesese cu arcada deschisă încă din prima repriză. Miercuri, în sferturi, Suciu îl va întâlni pe turcul Turgul Han Erdemir. 

* Pugilistul britanic Anthony Joshua, care va lupta cu neozeelandezul Joseph Parker sâmbătă, la Cardiff, pentru unificarea centurilor la categoria grea, a declarat marţi la Londra că este concentrat 1.000 % pe acest meci. Sunt concentrat 1.000 % pe acest meci. Viitorul meu se opreşte sâmbătă. Mă uit la Parker şi, dacă este campion, este pentru că există un motiv, a declarat Joshua într-o conferinţă de presă.

* Americanul Lance Armstrong, invitat de organizatorii Turului ciclist al Flandrei duminică, nu va asista la clasica flamandă, invocând motive familiale, marţi, pe pagina sa de Facebook. Fostul ciclist, suspendat pe viaţă pentru dopaj, urma să fie invitatul vedetă la un eveniment care adună oameni de afaceri, vineri, înainte de a asista la cursa de duminică.

* Un minut de reculegere în memoria victimelor incendiului devastator izbucnit duminică într-un centru comercial din Siberia a fost ţinut marţi, la Sankt Petersburg, înaintea meciului amical de fotbal Rusia-Franţa. Cel puţin 64 de persoane, între care 41 de copii, au pierit duminică din cauza acestui incendiu izbucnit într-un centru comercial din Kemerovo.

* Fabio Fognini va fi liderul echipei de tenis a Italiei pentru întâlnirea cu Franţa, din sferturile de finală ale Cupei Davis, programată la Genova în perioada 6-8 aprilie. Alături de Fognini, nr. 18 mondial, din echipa Italiei mai fac parte Paolo Lorenzi, Andreas Seppi, Simone Bolelli şi Matteo Berretini.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel