Tipul de înșelăciune care face multe victime în România. Andrei Bozeanu: Să acordăm o atenție sporită acestor mesaje
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 21 ian 2022, 16:53
WhatsApp
Tipul de înșelăciune care face multe victime în România. Andrei Bozeanu: Să acordăm o atenție sporită acestor mesaje   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Tipul de înșelăciune care face multe victime în România. Andrei Bozeanu: Să acordăm o atenție sporită acestor mesaje / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cel puțin 7 din 10 persoane au fost victimele hackerilor în ultimii ani. An de an apar noi metode de înșelăciune, atât pe paginile personale de social media cât și pentru companii. Andrei Bozeanu, cercetator în securitate cibernetică, a explicat cum acționează hackerii, ce metode noi au, dar și cum să vă feriți.

Ai primit un e-mail de la bancă. Atenție!

Atacurile de tip "social engineering" nu sunt noi, însă sunt de foarte mare actualitate, în principal pentru faptul că se bazează aproape exclusiv pe superficialitatea și lipsa de informare și educație de securitate cibernetică a utilizatorilor, susține Andrei Bozeanu, cercetător în securitate cibernetică.

”Ele îmbracă multe forme, de la banalul e-mail sau mesaj pe social media prin care ți se solicită să îți actualizezi datele la banca sau la compania X, până la cele mai complexe, în care folosind de exemplu centrale telefonice compromise, atacatorii pot  impersona cu succes un număr de telefon al unei figuri de autoritate, cum ar fi un șef, și solicită telefonic unui angajat informații clasificate sau nedestinate publicului”, spune cercetătorul în securitate cibernetică.

Atacurile de tip social  engineering pot fi combătute relativ simplu, prin acordarea unei atenții sporite situațiilor în care se solicită date personale, date secrete, date financiare sau orice alt fel de date sensibile, și verificarea solicitării pe un canal de comunicare alternativ.

Cum să nu ne lăsăm înșelați? Citiți continuarea pe DCBusiness!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?