Tinerii nu sunt buni doar în Piața Victoriei!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Florin Busuioc, actor și prezentator meteo la PRO TV, a suferit un infarct marți seară, după o piesă de teatru jucată în Craiova. A fost resuscitat de medicii de pe SMURD și dus de urgență la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, unde medicii pregăteau sala de operație. I s-a făcut o tromboliză și a fost băgat în operație, unde i s-a montat un stent. Ceea ce-i amenință viața este șocul cardiogen. Astăzi a fost adus la București. 

Ce s-a întâmplat însă astăzi este de necrezut. Încă de dimineață, am citit și am auzit critici. Doi TINERI MEDICI. Uite cine l-a operat pe Busu. Busu, operat de un șomer. Și lucrurile au continuat în acest mod aș spune nedemn. 

Da, Florin Busuioc a fost operat de doi tineri medici. Dacă nu erau ei, astăzi nu mai era nici el. Nimeni nu a aflat ieri că ne pleacă medicii, e realitatea cruntă a României. Cei care rămân și se luptă pentru viața pacienților nu ar trebui tratați cu dispreț! Starea lui Busu era atât de gravă încât nu putea fi transferat la București. Da, Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară abia a fost deschisă, dar bine că a fost! Dar dacă nu era clinica aceasta ”din curtea spitalului”, unde era dus Busu, când nu putea fi transferat nicăieri? 

Eugen Țieranu, în vârstă de 30 de ani, care a venit de acasă într-un suflet, și a intrat în sala de operație asumându-și un risc imens, este numit ”un șomer”. Este rezident în ultimul an în București. Nu este angajat al Clinicii, dar aștepta să fie, de ceva timp. Eugen Țieranu este cel care a montat stentul într-o operație care a durat 10 minute. O operație reușită. Am tot auzit ”Busu a trecut cu bine peste operație”. Doamne ajută să fie și mai bine și să prezinte iar prognoza meteo! Dar totuși, de ce nu zice nimeni că băiatul ăla de 30 de ani, șomer, rezident și cum mai vrea oricine să spună i-a salvat viața lui Florin Busuioc? Că dacă nu venea el de acasă, deși neangajat al Clinicii, nu se știe ce urma să se întâmple? Este un erou! Și nu este singurul erou. În sala de operație, alături de el, a mai fost un medic, tot tânăr, Paul Traşcă. Pe lângă ei, a fost și managerul Spitalului Județean care și-a asumat întreaga responsabilitate și a cerut ca operația să se facă de urgență. 

Tinerii nu sunt buni doar în Piața Victoriei! Sunt mulți tineri care au ceva mai mult decât experiență: dorința neînsetată de cunoaștere și de muncă. Sunt tineri care muncesc cu pricepere și cu pasiune. Iar dacă-i disprețuim doar îi convingem că nu-i merităm. 

Și încă un detaliu: Ce se întâmplă cu românii care suferă un infarct și nu au unde să fie duși, care nu au o clinică de cadiologie lângă ei? 

P.S.: Busu a fost marți seară un om ca orice român care s-ar fi aflat în situația unui infarct. A avut noroc cu această nouă clinică și cu cei doi medici. Când criticăm, trebuie să ne uităm că-n fața unei situații medicale urgente, în fața spitalului, suntem egali. Nu putem pleca la clinici din străinătate. În acest context, poate înțelegem de ce e atât de multă nevoie de investiții majore în sistemul medical din România și de ce fiecare român trebuie să aibă acces egal la servicii medicale bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel