Ține roșiile în vasul cu fructe: trucuri care te învață cum să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ține roșiile în vasul cu fructe -  cum să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp. Sursa - Pexels
Ține roșiile în vasul cu fructe - cum să păstrezi alimentele proaspete mai mult timp. Sursa - Pexels
Ce poate fi mai enervat când alimentele abia cumpărate s-au alterat? Ceapa stricată și cartofii încolțiți ne strică ziua.  Din fericire, sunt câteva trucuri care e ajută cum să păstrăm alimentele în mod corespunzător și să ne bucurăm de ele mai mult timp!  

Vă vom arăta cum să depozitați corect ceapa, cartofii și alte alimente!  Este super enervant când cartofii  încolțesc. Dar puteți preveni cu ușurință acest lucru, păstrându-i împreună cu merele. În așa fel, vor rămân proaspeți mult mai mult timp.


Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi

Nu ar trebui să păstrați niciodată cartofii împreună cu ceapa.  Mulți păstrează aceste două legume în același loc, iar ceapa se deterioreze mult mai repede. Mai bine puneți-le în locuri diferite. Puteți păstra ceapa  până la 3 luni dacă o țineți într-o zonă bine ventilată. 

Pune folie alimentară în congelator și vei scăpa de straturile de gheață: Încearcă și tu acest truc

Mucegaiul se răspândește foarte repede în frigider? Asigurați-vă că veți curăța frigiderul cel puțin o dată pe lună pentru a păstra alimentele proaspete.

Un fruct din vasul cu fructe începe să se strice? Aruncă-l. În caz contrar, fructele rămase vor începe în curând să se altereze și ele.

Înfășurați  brânza într-o bucată de hârtie de pergament în loc de folie alimentară. Brânza se va păstrează mai mult timp. Dacă vă faceți griji că se va usca,  puteți întinde peste brânză puțin unt.

Înghețată de casă super cremoasă, gata în doar 10 minute. Nu ai nevoie de smântână 

Tocmai ai cules ierburi proaspete din grădină, dar nu vrei să le folosești imediat? Puneți-le într-o atunci când aveți nevoie. Soluția ideală!

Dacă vreți ca salata să rămână proaspătă o perioadă îndelungată, puteți așeza o bucată de hârtie de copt peste salată, apoi înveți-o cu folie alimentara. Hârtia va absorbi umiditatea salatei, în timp ce folia o va păstra proaspătă.

Ați deschis o cutie de conserve, dar nu puteți folosi conținutul la o singură masă? Cel mai bine este să puneți restul într-un bol și apoi la frigider. Dacă conținutul conservei rămâne în cutie, în timp va căpăta gustul metalului.

Cum se îngheață lămâile și de ce este mai bine să le băgăm în congelator

Majoritatea oamenilor fac această greșeală. Nu țineți niciodată roșiile la frigider! O pungă de hârtie plasată într-un loc răcoros funcționează bine pentru roșiile necoapte. Vrei ca roșiile să se coacă repede? Pune-le lângă fructe. Roșiile coapte, pe de altă parte, trebuie păstrate la temperatura camerei și la întuneric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel