Timmermans obţine undă verde din partea PE pentru postul de vicepreşedinte al CE pentru pactul ecologic european
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Frans Timmermans a primit miercuri undă verde din partea Parlamentului European după ce a fost audiat, în ajun, pentru viitoarea sa poziţie de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene pentru pactul ecologic european, notează politico.eu.

Fostul şef al diplomaţiei olandeze a fost chestionat aproape trei ore asupra tuturor aspectelor referitoare la viitorul său portofoliu de către membrii Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI), cu participarea şi a unor membri din Comisia pentru transport şi turism (TRAN) şi Comisia pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE).

Preşedintele ENVI, Pascal Canfin, a salutat abordarea comisarului desemnat privind diversele teme abordate de eurodeputaţi, iar anunţul validării lui Timmermans a fost făcut după o reuniune a coordonatorilor grupurilor politice în ENVI care au declarat că politicianul olandez este 'persoana potrivită pentru acest job.

Eurodeputaţii din grupurile Partidului Popular European (PPE), socialist şi democrat (S&D), centrist (Renew Europe) şi ecologist au votat în favoarea lui Frans Timmermans, potrivit purtătorului de cuvânt al ENVI.

În schimb, grupurile ECR (Conservatorii şi Reformiştii Europeni), GUE/NGL şi Identitate şi Democraţie (ID, extrema dreaptă) au votat pentru respingerea actualului prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

După alegerea sa la conducerea viitoarei Comisii Europene, Ursula von der Leyen a făcut mai multe promisiuni privind economia curată, iar lui Frans Timmermans i-a fost încredinţat un portofoliu care îi va oferi acestuia posibilitatea de a le pune în practică.

Unul dintre aceste angajamente ale Ursulei von der Leyen a fost acela de a creşte la 50% sau chiar 55%, dacă este posibil, nivelul stabilit pentru 2030 de reducere a emisiilor poluante în UE, stabilit până acum la 40%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel