Timmermans: Macovei mi-a trimis asta despre Dragnea. Nu deschidem niciun dosar!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Dragnea
Dragnea
Monica Macovei îi transmite lui Frans Timmermans email-uri vizavi de activitatea lui Liviu Dragnea.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a spus că nu are timp să dea replică pentru fiecare lucru ce-l privește pe Liviu Dragnea. Frans Timmermans a zis că dacă va exista o problemă, va reacționa. Deocamdată, nu consideră că trebuie să deschidă un dosar.

"Doamnei Macovei, mi-ați transmis un e-mail explicând ce a spus domnul Dragnea privind independența mass-media. Haideți să vedem dacă e o propunere concretă. Dacă va exista o problemă, vom reacționa. Deocamdată, nu considerăm că trebuie să deschidem un dosar", a declarat Frans Timmermans. 

Monica Macovei declarase înainte cu câteva minute: "M-aș referi la o problemă care nu a fost discutată pentru că a apărut abia aseară în spațiul public. Dragnea a dat indicații pentru a se adopta măsuri legislative care să îngrădească libertatea presei prin diverse controale. Deja oamenii semnează petiții online, deja ONG-urile s-au adunat și au transmis comunicate publice. Pe lângă independența justiției, modificarea Codurilor Penale, acum avem și problema presei independente care deranjează".

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a venit luni seara în Comisia LIBE să discute despre situația din România, inclusiv independența sistemului judiciar. Discuția a fost introdusă de urgență pe ordinea de zi, săptămâna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel