Data publicării:

Timiş: Mai multe unităţi şcolare din mediul rural au sisteme de supraveghere video decât în urban

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Anul şcolar începe în judeţul Timiş cu mai multe şcoli care au asigurat sistem de supraveghere video în mediul rural decât în cel urban, în timp ce doar un sfert din cele rurale au pază umană. 

Din totalul celor 587 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş, doar 87 sunt asigurate cu pază umană, dintre care 58 sunt în mediul urban, iar 29 în mediul rural, dar un număr de 231 unităţi sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (81 grădiniţe, 116 şcoli primare sau gimnaziale şi 34 licee şi colegii), din care 91 sunt în mediul urban şi 140 în mediul rural.

Comisar şef de poliţie din cadrul Poliţiei Timiş, Daniel Tudorescu, a declarat în colegiul prefectural de vineri că 49 de unităţi au pază proprie (29 în mediul urban şi 20 în rural), în timp ce 23 de şcoli au paza asigurată prin societăţi specializate (din care 21 în mediul urban şi două în rural), iar 15 şcoli au pază mixtă (9 în urban şi 6 în mediul rural).

La 124 de şcoli, sistemele de supraveghere video sunt amplasate atât în interior cât şi în exterior (57 în urban şi 67 în rural), la 22 de unităţi şcolare sunt amplasate doar în interior (20 în urban şi două în rural), iar 85 de şcoli au sisteme doar în exterior (14 în urban şi 71 în rural).

"La nivelul judeţului Timiş, numărul unităţilor de învăţământ care nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere video este de 269 (21 în urban şi 248 în rural), din care 213 grădiniţe (21 în mediul urban şi 192 în rural) şi 56 de şcoli primare şi gimnaziale, toate din mediul rural", a precizat Daniel Tudorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel