Data publicării:

Timiş: Liderul administraţiei judeţene atenţionează primăriile să ia măsuri urgente pentru înlăturarea ambroziei

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, a solicitat primăriilor, vineri, să ia măsuri urgente pentru combaterea ambroziei, ca urmare a numeroaselor sesizări primite pe adresa administraţiei judeţene, cu referire la prezenţa acestei buruieni pe terenurile unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ. 

Liderul CJ Timiş le-a atras atenţia edililor că în baza Legii 62/2018 au obligaţia de a supraveghea combaterea ambroziei pe toată durata vegetaţiei, pe raza unităţii administrativ-teritoriale pe care o reprezintă.

"Pentru mine, problema arată delăsare din partea unor unităţi administrativ-teritoriale. Avem o lege, ea trebuie aplicată. Am transmis această atenţionare către primării în urma a numeroase sesizări din partea populaţiei. Foarte mulţi oameni sunt în pragul disperării din cauza alergiei la ambrozie. Nu pot accepta ca unii pur şi simplu să închidă ochii la o problemă care afectează mii de timişeni. Nu este normal", a declarat vineri Călin Dobra.

În eforturile de combatere a ambroziei, dar şi pentru asigurarea esteticii şoselelor din administrare, CJ Timiş a contractat în 2018 servicii pe o perioadă de trei ani pentru cosirea, defrişarea şi igienizarea spaţiului verde adiacent celor 1.200 km de drumuri judeţene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel