Data publicării:

Timiş: Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasa prezintă 'invenţii de weekend' la Salonul de Invenţii Timişoara

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasa prezintă la cea de-a V-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii 'Traian Vuia' din Timişoara, pe lângă standul experimental şi didactic al Universităţii Politehnica Timişoara (UPT), câteva produse cuprinse sub titlul generic 'invenţii de weekend', care aduc şi o oază de relaxare într-o lume a tehnicii. 

Săpunuri aromate antistres, savoniere din roci naturale sau un etui pentru ochelari conceput într-o altă viziune sunt câteva dintre 'miniaturile' de duminică ale inventatorului Corneliu Birtok-Băneasa.

'Eu le numesc 'invenţii de weekend'. Săpunurile, într-o paletă nelimitată de parfumuri, culori şi uleiuri volatile antialergene sunt o refulare a inginerului inventator. MicroU, o alternativă ecologică la etuiul de ochelari, care ne permite transportul ochelarilor într-o oarecare siguranţă, iar când îi scoatem din husă îi putem şterge imediat, fără a mai folosi şerveţelele umede, care sunt greu reciclabile.

Mai avem un suport de săpun din materiale naturale, în general din rocă, denumit BirCor, care ne deconectează de la ritmul hiperalert al vieţii, în sensul că săpunul aşezat pe suportul BirCorneliu, datorită apei, o să alunece şi astfel, ne vom permite câteva secunde de deconectare de la ritmul alert al vieţii, ne reglează bioritmul şi este antistres', a detaliat, pentru AGERPRES, inventatorul Corneliu Birtok-Băneasa.

El a mai adăugat că Universitatea Politehnica Timişoara este prezentă la Salon cu 20 de invenţii, proiecte de cercetare, standuri experimentale, programe educaţionale şi aceste invenţii de weekend. Dintre invenţiile brevetate sunt expuse o brichetă tubulară din deşeuri feroase pulverulente, care creşte productivitatea în cadrul reciclării materialelor feroase sub formă de pulberi, un stand experimental pentru determinarea rezistenţei la oboseală termică, filtrele supraspirante care reduc consumul de combustibil cu până la 12%.

'Avem şi standuri experimentale şi didactice pe care le-am numit 'Laboratorul lui Dexter', în care implicăm studenţii politehnişti de an IV să-şi realizeze proiecte de licenţă cu aplicare practică. UPT pune la dispoziţie baza şi expertiza pentru ca tinerii să-şi poată realiza aceste standuri', a menţionat Corneliu Birtok-Băneasa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel