Data actualizării:
Data publicării:

Timbrul românesc, pe podiumul internațional. Romfilatelia a primit medalia de bronz 

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Romfilatelia
foto: Romfilatelia
România a câștigat medalia de bronz la o prestigioasă competiție filatelică internațională.

O nouă recunoaștere a valorii mărcii poștale românești, simbol de țară și mijloc de cunoaștere prin imagine, design și informație, a fost confirmată cu prilejul participării la o prestigioasă competiție de profil. 

Mărcile poștale românești, reunite sub titlul "Regalitatea în filatelie", au primit aprecierea juriului internațional desemnat de Uniunea Poștală Universală (UPU), acordând țării noastre medalia de bronz cu ocazia expoziției internaționale filatelice, ediția a 18-a, care a avut loc în perioada 27 noiembrie – 2 decembrie 2023 la Bangkok, Thailanda. 

În cadrul adunării generale a Asociației Mondiale de Dezvoltare a Filateliei (WADP) desfășurate online in perioada 25-26 octombrie 2021, Romfilatelia a fost aleasă în Comitetul de Management al WADP pentru perioada 2022-2025, alături de: Slovenia, Luxemburg, Federația Rusă, Turcia, Tunisia, Republica Populară Chineză, Republica Coasta de Fildeș și Emiratele Arabe Unite.

Asociația Mondială pentru Dezvoltarea Filateliei (WADP) a fost creată în 1997. WADP funcționează în cadrul Consiliului de Operațiuni Poștale (POC), mai precis ca parte a Comitetului 3 (Dezvoltarea Piețelor și Serviciilor electronice). Scopul principal al WADP este de a dezvolta și promova filatelia printr-un dialog continuu și pozitiv între partenerii din sectorul filatelic și operatorii desemnați.

Alegerea Romfilatelia în Comitetul de Management al WADP reprezintă o confirmare a aprecierii de care se bucură activitatea de emitere a mărcile poștale românești la nivel internațional, timbrul reprezentând un ambasador global al României, emisar al valorilor culturale naționale și internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel