Timbre alimente. AVIZ NEGATIV. Varujan Vosganian: Fantezie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Timbrarea alimentelor produse în România, în funcție de calitate a primit aviz negativ la Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților. 

"Ca să aplicăm aceste timbre, producătorul trebuie să cumpere utilajul și timbrul. Automat, prețul produsului va crește. Există deja o reglementare europeană și națională privind etichetarea produselor. Dacă o punem pe culori și pe timbre, asta  înseamnă că nu putem să impunem oricărui alt producător din Europa să pună timbru. Astfel, producția românească va scădea pentru că prețul produțului românesc va crește. Vom pierde mult prin această marcare," a declarat un reprezentant al producătorilor prezent la ședință.

Aviz negativ 

Varujan Vosganinan a spus că o astfel de etichetare i se pare fantezistă.

"Eu întreb, daca aduci cafea și o îmbuteliezi în România, ce faci? Ce culoare pui? Republica Centrafricană sau România? Coniacul armenesc, e armenesc domle', noi nu le amestecăm. La noi e ca iodul în apă, o picătură colorează tot. Dacă ai vreun străbunic armean, ești armean. Nu există armeni proști la noi, le spunem armeni modești. Revenind la problema de astăzi ar trebui să facem un tabel al lui Mendeleev cu toate culorile. Propun aviz negativ," a declarat Varujan Vosganian.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel