TikTok, suspiciuni de spionaj. Din nou!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Comisarul Federal Communications Commission (FCC) îndeamnă Google și Apple să interzică TikTok. Brendan Carr face referire la rapoarte care spun că angajații din Beijing au acces la datele utilizatorilor TikTok din SUA.

„TikTok nu este doar o altă aplicație video. Aceasta este haina oilor”, asta a scris Brendan Carr în tweet-ul său, împreună cu o copie a scrisorii pe care a trimis-o către Apple și Google, prin care le-a cerut companiilor să elimine TikTok din magazinele lor de aplicații. Comisarul republican senior al agenției face referire la un raport recent BuzzFeed News care a examinat înregistrările audio din 80 de întâlniri interne TikTok. Pe baza acelor înregistrări audio, angajații din China ai companiei-mamă TikTok, ByteDance, au accesat în mod repetat informații private despre utilizatorii din SUA. Un membru al departamentului de încredere și siguranță al TikTok a spus în timpul unei întâlniri din septembrie 2021 că „totul se vede în China”. Un director a spus într-o altă întâlnire că un inginer din Beijing, numit „Master Admin” are „acces la toate”.

FCC, cu ochii pe Tik Tok

Cu doar câteva ore înainte ca BuzzFeed News să-și publice raportul, TikTok a anunțat că a migrat 100% din traficul utilizatorilor din SUA către o nouă infrastructură Oracle Cloud. Face parte din eforturile companiei de a răspunde preocupărilor autorităților americane cu privire la modul în care gestionează informațiile de la utilizatorii din țară. În scrisoarea sa, totuși, Carr a enumerat alte rapoarte care arată „cu privire la dovezi și determinări, cu privire la practicile de date ale TikTok”, care includ cazuri anterioare în care cercetătorii au descoperit că aplicația poate eluda garanțiile Android și iOS pentru a accesa datele sensibile ale utilizatorilor. El a citat, de asemenea, decizia companiei din 2021 de a plăti 92 de milioane de dolari pentru a soluționa zeci de procese, mai ales de la minori, acuzându-l că își colectează datele personale fără consimțământ și le vinde agențiilor de publicitate.

Potrivit realitatea.md, Carr a scris: „Este clar că TikTok prezintă un risc inacceptabil de securitate națională, deoarece colectarea sa extinsă de date este combinată cu accesul aparent necontrolat al Beijingului la acele date sensibile”. Acesta le dă Apple și Google termen până pe 8 iulie pentru a explica de ce nu elimină aplicația din magazinele lor, dacă refuză să facă acest lucru. Acestea fiind spuse, Carr a fost singurul semnatar al scrisorii – se pare că ceilalți comisari FCC nu sunt implicați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel