Tichete sociale de 200 de lei de persoană pentru cumpărături. Cum îți faci dosarul
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Familiile și persoanele singure cu un venit redus pot beneficia de tichete sociale de cumpărături. 

De tichetele sociale pentru cumpărături pot beneficia persoanele singure și familiile defavorizate din Sectorul 4 al Capitalei. După depunerea dosarului, are loc o anchetă socială efectuată de DGASPC Sector 4. 

Cum se acordă tichetele

Valoarea tichetelor este cuprinsă între 150 și 200 de lei de persoană, în funcție de venit.

Astfel, 200 de lei primește persoana singură care are un venit lunar sub 400 de lei. Familia care are un venit net lunar sub 400 de lei pe membru, primește câte 200 de lei pentru fiecare membru al familiei. 

150 de lei primește persoana singură care are venit net lunar cuprins între 401 lei şi 2/3 din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată. În cazul familiei care are venitul net lunar cuprins între 401 lei şi 2/3 din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se acordă 150 de lei pe membru al familiei. 

Tichetele ajung la cei eligibili înainte de sărbătorile de Crăciun. Cu tichetele sociale se poate cumpăra: alimente specifice sărbătorilor de iarnă, îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării și rechizite. De aceste tichete sociale pot beneficia aproximativ cinci mii de persoane. 

Ce condiții trebuie să îndepliniți

Condiţii de acordare a ajutoarelor de urgenţă sub formă de tichete sociale:

- să nu fi fost generată cu era voinţă de către familie/persoana singură

- să nu existe alte posibilităţi de sprijin din partea familiei extinse sau acestea să fi fost epuizate

- acest tip de ajutor se acordă o singură dată/sărbătoare.

Ce documente trebuie să fie incluse la dosar

Dosarele trebuie să conțină: cererea titularului în original, copii după actele de identitate, adeverinţă de venit pentru ultima lună sau adeverinţă de şomaj după caz, adeverinţă de alocaţie şi adeverinţă de elev unde este cazul, talon de pensie, acte din care să reiasă regimul juridic al locuinţei, adeverinţă emisă de asociaţia de locatari/proprietari cu persoanele (nominal) care locuiesc la adresă, dosar cu şină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel