Tichete educaționale 2023-2024. Când primesc elevii bani pentru rechizite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Elevii primesc ajutor financiar pentru rechizite. Guvernul anunță când vor fi oferite tichetele educaționale aferente noului an școlar 2023-2024.

Aproximativ 300.000 de elevi şi preşcolari din medii vulnerabile primesc tichete educaționale în valoare de 500 de lei, iar acest sprijin financiar este destinat unui număr de 300.000 de beneficiari. Alocarea sumei de 500 de lei va fi efectuată într-o singură tranșă. 

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în noul an școlar care va începe pe data de 11 septembrie, tichetele educaționale sunt destinate exclusiv achiziționării de rechizite școlare și îmbrăcăminte pentru şcoală. În prezent, programul se află în proces de dezvoltare, iar toate detaliile referitoare la cuantumul sprijinului, criteriile de eligibilitate și rolurile instituțiilor implicate în cadrul acestui program urmează să fie stabilite și finalizate, conform comunicatului transmis de MIPE pentru edupedu.ro.

În anul școlar 2022-2023, elevii au primit banii cu o mare întârziere: 190.000 de părinți au primit cei 500 de lei la sfârșitul lunii decembrie, iar restul de 55.000 i-au primit în primăvară.

Cum pot fi folosite tichetele educaționale

Tichetele educaționale vor fi folosite doar în magazine/ unități afiliate, de emitentul cardului, care comercializează materiale școlare- rechizite necesare frecventării școlii, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Utilizarea tichetelor sociale pentru sprijin educațional pentru achiziționarea altor produse, „decât materiale școlare- rechizite necesare frecventării școlii- articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe-, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței, constituie contravenție și se sancționează cu amendă (între 1,5 și 2 puncte-amendă, respectiv între 3.450 lei și 4.600 lei), dacă faptele nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel