Tichete cadou de Paște în 2023. Unii angajați primesc 300 de lei bonus pe lângă salariu
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Firmele le pot oferi anagajaților 300 de lei sub mai multe forme: sub formă de tichet cadou, fie sub formă de cadou în bani sau bunuri.

Angajatorii le pot oferi salariaților tichete cadou de sărbători, în valoare de 300 de lei, fără a plăti taxe la ANAF. Dacă suma este mai mare, vor trebui să plătească impozit pe sumele oferite.

O modificare adusă de OUG 130 este aceea că firmelor li se interzice să ofere tichete cadou persoanelor care nu sunt angajate. Companiile care nu respectă aceste prevederi pot primi o amendă de până la 35.700 de lei.

Cei 300 de lei pot fi oferiți sub formă de tichet cadou, cadou în bani sau bunuri, potrivit contabilul.manager.ro.

Tichetele acordate de Paște sunt venituri neimpozabile și nu intră în baza de calcul a contribuțiilor sociale în limita sumei de 300 de lei dacă acestea sunt prevăzute în contrctul de muncă sau în regulamentul intern.

În cazul în care salariații primesc cadouri în bunuri, taxa pe valoarea adăugată din facturile de achiziție nu este deductibilă, nefiind efectuată în folosul unor operațiuni care dau drept de deducere conform art. 297 din Codul fiscal. La achiziție această se include în costul cadourilor.

Pentru întreagă valoare se stabilește limita neimpozabila, respectiv limita deductibilă de 5% aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii(art.25 alin.(2) lit.b) pct.3 Cod fiscal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel