Data publicării:

Ți-e poftă de o plăcintă, dar ai rămas fără făină? Iată cu ce o poți înlocui dacă nu vrei să mergi la magazin

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Ți-e poftă de o plăcintă, dar ai rămas fără făină. Iată cu ce o poți înlocui dacă nu vrei să mergi la magazin. Sursa - Pexels
Ți-e poftă de o plăcintă, dar ai rămas fără făină. Iată cu ce o poți înlocui dacă nu vrei să mergi la magazin. Sursa - Pexels

Cu ce poți înlocui făina dacă nu vrei să mergi la magazin și îți este poftă de o plăcintă, făcută în casă.

Făina de ovăz înlocuiește complet făina de grâu. Măcinați cerealele într-un blender și obțineți înlocuitorul perfect pentru făină. Din fulgi de ovăz puteți face plăcinte, clătite, prăjituri, cheesecake și multe alte deserturi.

Amidonul de porumb sau de cartofi este un înlocuitor excelent al făinii în prăjituri, plăcinte, brioșe. Amidonul este mai vâscos, așa că trebuie să folosești de 3 ori mai puțin decât dacă ați folosi făină.

Pandișpan pufos cu lămâie: este aproape imposibil să-i reziști acestui desert delicios

Piureul de cartofi este o alternativă neobișnuită la făină. Piureul poate fi folosit în produse de patiserie sărate: plăcinte, tortilla, pizza. Piureul trebuie să fie complet rece înainte de a frământa aluatul.

De asemenea, piureul de cartofi poate fi folosit și în aluat și alături de făină: se adaugă 3 linguri de făină la 200 grame de piure de cartofi. Astfel puteți economisi făina.

Brânză marinată în ulei de măsline: rețeta unui aperitiv original și aromat

Grişul poate înlocui, cu succes, făină. Se se pune în apă sau lapte și se lasă, la temperatura camerei,  5 minute ca să se umfle. Grișul umflat poate  fi adăugat în plăcinte, tarte, dar și în chiftele, în loc de pâine sau pesmet.

 

Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat

 

Dar dacă vrei să oferi familiei tale un preparat aromat încearcă această rețeta perfectă. 

Tarta cu dovlecei și ton este un preparat delicat, rafinat și gustos, care te va cuceri. Gustul legumelor se va combina bine cu aroma puternică a tonului, a măslinelor și a cașcavalului afumat.

Cartofi crocanți, la cuptor: o rețetă neobișnuită, dar foarte gustoasă și sățioasă

Oferă acest aperitiv familiei și prietenilor, care vor rămâne impresionați.

 

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

 

1 rulou - aluat de foietaj,

200 grame - ton,

o ceapă,

1 dovlecel,

100 grame de măsline negre,

2 ouă,

100 grame de cașcaval,

100 grame de smântână proaspătă,

ulei de măsline,

sare, piper - după gust.

 

 

Prepararea 

 

 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtia specială, udați-o și strângeți-o pentru ca să adere mai bine de fundul și marginile tăvii. Dacă preferați, puteți unge tava cu puțin ulei.


Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani

Clătiți dovlecelul, uscați-l și tăiați- fâșii. Curățați ceapa, feliați-o mărunt, apoi prăjiți-o într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei. Adăugați și dovleceii în tigaie și gătiți-i câteva minute: aceștia trebuie să fie crocanți și al dente.

Între timp, tăiați cașcaval în cuburi. Întindeți aluatul de foietaj cu un sucitor până obțineți o foaie cu o grosime de ½ centimetru. Transferați foaia în formă și îndepărtați excesul de aluat. 

Scurgeți tonul și distribuiți-l pe suprafața aluatului, apoi adăugați dovleceii și cașcavalul, iar la final măslinele fără sâmburi.

Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește

Bateți ouăle cu smântână, iar când amestecul este bine uniformizat, se adaugă sare și piper. Acoperiți tarta cu compoziția de ouă și smântână și coaceți 30 de minute. Când suprafața tartei devine aurie, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel