Ți-a rămas carne tocată de la sărbători dar te-ai săturat de sarmale? Fă o plăcintă, aperitivul tradițional numai bun pentru zile geroase
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată la ce poți folosi carnea tocată care ți-a mai rămas prin frigider!

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru o plăcintă cu carne tocată:

Ingrediente

Pentru aluat:

300 g făină

150 g unt sau margarină

1 ou

1 linguriță de sare

4-5 linguri de apă rece

Pentru umplutură:

500 g carne de vită sau amestec de carne (vita și porc)

1 ceapă mare, tocată

2 căței de usturoi, mărunțiți

2 linguri de ulei de măsline sau ulei vegetal

1 linguriță de cimbru uscat

1 linguriță de boia dulce

sare și piper după gust

oțet sau zeamă de lămâie (opțional)

Instrucțiuni

Pentru aluat:

Într-un castron, amestecați făina cu sarea. Adăugați untul și frecați până când obțineți un amestec mărunțit. Adăugați oul și apa rece treptat, amestecând constant, până când formați un aluat omogen. Împărțiți aluatul în două părți, una mai mare pentru baza plăcintei și una mai mică pentru capac.

Pentru umplutură:

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul și căliți ceapa și usturoiul până când devin aurii. Adăugați carnea tocată și gătiți-o până când se rumenește uniform. Adăugați condimentele: cimbru, boia dulce, sare și piper. Dacă doriți, puteți adăuga și un strop de oțet sau zeamă de lămâie pentru un gust mai proaspăt. Gătiți amestecul timp de 10-15 minute până când toate aromele sunt bine integrate și umplutura are o consistență omogenă.

Asamblare:

Întindeți jumătatea mai mare a aluatului într-o formă de tăviță și acoperiți baza tăviței. Adăugați umplutura uniform pe baza de aluat. Acoperiți umplutura cu cealaltă jumătate de aluat și sigilați marginile pentru a forma o crustă. Faceți câteva tăieturi ușoare în partea de sus pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când crusta devine aurie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel