Ți-a mai rămas șampanie de la petrecerea de Crăciun? Iată ce poți face cu ea. Două rețete delicioase
De sărbători, de pe mesele festive nu lipsește șampania. Dar dacă ți-a mai rămas șampanie în sticlă, iată ce poți face cu ea.
Poți evita risipa și să o folosești în diverse rețete. Iată o rețetă în care vei folosi piept de pui și șampanie.
Ingredientele pentru 4 persoane:
400 grame de piept de pui;
100 ml de smântână lichidă;
200 ml șampanie;
o lămâie;
50 grame de unt;
1 ceapă;
pătrunjel;
sare și piper.
Prepararea, pas cu pas
Pieptul de pui se taie felii. Într-un vas adânc, stoarce lămâia și adaugă un praf de sare și piper. Se pune carnea de pui și se marinează 10 minute.
Într-o tigaie se pune puțin unt și ceapa tocată. Apoi adaugă carnea tocată. Prăjește carnea pe toate părțile și transfer-o apoi pe farfurie. Acoperă carnea cu folie de aluminiu.
Piept de pui cu sos de ciocolată: o rețetă originală pentru masa de Revelion
În aceeași tigaie, se toarnă smântâna lichidă și șampania. lasă să se îngroașe la foc mic și apoi pui carnea de pui. După câteva minute, oprește aragazul și servește mâncarea pe masă. Presară deasupra pătrunjel tocat. Poftă bună!
Gogoașă cu șampanie. Ingrediente:
400 grame de făină;
4 ouă;
100 grame de zahăr;
180 ml vin spumant;
150 ml ulei de semințe;
un plic de praf de copt;
un plic de vaniline.
Prepararea, pas cu pas
Separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. În bolul cu gălbenușurile se adaugă uleiul și zahărul și se mixează bine. Se toarnă apoi vinul spumant și făina cernuta cu praful de copt și esența de vanilie.
Pâine marocană: se gătește într-o tigaie și are doar 100 de calorii
La final, adaugă albușurile bătute. Amestecă aluatul, apoi toarnă-l într-o tavă de copt, unsă cu ulei. Gogoașa se coace la 180°C timp de 30 sau 40 de minute.
Poți servi gogoașa cu o cremă delicioasă, pentru care vei folosi șampanie.
Ingredientele pentru cremă sunt:
500 ml lapte;
40 ml șampanie;
4 gălbenușuri;
150 grame de zahăr;
40 grame de amidon de porumb.
Se toarnă laptele și vinul spumant într-o cratiță și se încălzește la foc mic. Într-un castron se bat gălbenușurile cu zaharul și apoi se adaugă amidonul. Toarnă totul în cratiță și continuă să gătești, amestecând cu o lingură de lemn.
Chiftele de pui, cu brânză și roșii, perfecte pentru un meniu festiv
De îndată ce crema de vin spumant începe să se îngroașe, așteaptă câteva minute, oprește focul și lasă-o să se răcească. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News