Theresa May, mesaj pentru liderii lumii. Ce critică fostul premier britanic
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fostul premier britanic Theresa May a criticat liderii lumii pentru „incapacitatea de a constitui un răspuns internațional coerent" la adresa noului coronavirus.

Fostul premier britanic Theresa May a criticat liderii lumii pentru „incapacitatea de a constitui un răspuns internațional coerent" la adresa noului coronavirus, conform CNN. Comentariile Theresei May au venit sub forma unui articol de opinie pentru Times of London, miercuri.

May, care a fost premier între 2016 și 2019, a spus că în ciuda faptului că cercetătorii și oamenii de știință din întreaga lume lucrează împreună, sunt „foarte puține dovezi că politicienii fac același lucru".

Politica părtinitoare este în putere. Ai noștri contra ai voștri

„Politica polarizată a preluat controlul. Astfel, lumea este văzută prin prisma câștigătorilor și a învinșilor, iar compromisul și cooperarea sunt privite ca semne de slăbiciune", a scris May.

În timp ce recunoaște că sunt „întrebări reale" legate de răspunsul guvernului chinez, fostul premier spune că ar fi „o greșeală" să „permitem ca acest lucru să devină o linie defectă în relațiile internaționale".

În contextul întrebărilor despre retragerea finanțării oferite de Statele Unite ale Americii către Organizația Mondială a Sănătății, May a explicat că frustrările „ar trebui canalizate spre reforma" organizării și nu spre „denigrarea conceptului de cooperare internaționale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel