"The Truth", de Hirokazu Koreeda, în deschiderea celei de-a 76-a ediţii a Mostra de la Veneţia
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Noul film al japonezului Hirokazu Koreeda,"The Truth", cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche şi Ethan Hawke în distribuţie, va deschide, în competiţie şi în premieră mondială, cea de-a 76-a ediţie a Festivalul de Film de la Veneţia (Mostra) pe 28 august, au anunţat joi organizatorii festivalului, citaţi de AFP.

"Sunt extrem de încântat să aflu că noul meu film 'The Truth' a fost selectat pentru deschiderea competiţiei de la Mostra şi sunt extrem de onorat", a declarat Hirokazu Koreeda într-un comunicat.

"Am filmat această peliculă în 10 săptămâni toamna trecută la Paris, distribuţia este prestigioasă, iar filmul este o mică poveste de familie într-o casă. Am încercat să-mi fac personajele să trăiască în acest mic univers, cu minciunile, mândria, regretele, tristeţea, bucuria şi reconcilierile lor ", a explicat cineastul.

"Pentru primul său film turnat în afara ţării sale, Koreeda a avut privilegiul de a lucra cu două stele ale cinematografului francez", a declarat directorul Mostra, Alberto Barbera.

"Întâlnirea dintre universul personal al celui mai important regizor japonez al momentului şi două actriţe atât de iubite precum Catherine Deneuve şi Juliette Binoche a dat naştere unei reflecţii poetice asupra relaţiei mamă-fiică şi asupra meseriei complexe de actriţă" a adăugat el.

Adesea considerat un cineast interesat de universul familiei, Koreeda a cunoscut consacrarea în 2018, câştigând Palme d'Or la Cannes pentru "A Family Affair", cel de-al 13-lea lungmetraj al său.

Un obişnuit al Cannes-ului, el a prezentat "Nobody knows" în 2004, "Like Father, Like Son" în 2013 (Prix du Jury) şi "Our Little Sister în 2015. De asemenea, pelicula sa "The Third Murder" s-a aflat în competiţie la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia în 2017.

Cea de-a 76-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 28 august - 7 septembrie.

Juriul competiţiei principale, prezidat de regizoarea argentiniană Lucrecia Martel, având alături opt celebrităţi din lumea cinematografiei şi culturii, va înmâna opt premii pe 7 septembrie, inclusiv celebrul "Leu de Aur".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel