Thailanda este în doliu. Au început ceremoniile funerare pentru copiii de grădiniță uciși
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
O întreagă țară este în doliu, după ce mai mulți copii de grădiniță au fost uciși.

Astăzi vor începe ceremoniile funerare pentru zecile de victime ale atacului dintr-o grădiniţa din nordul Thailandei, transmite Rador. 24 de copii şi 12 adulţi au fost ucişi de un fost poliţist, care a comis joi un masacru în oraşul Uthai Sawan. Corespondentul BBC transmite că astăzi vor începe ceremoniile funerare, în prima dintre cele trei zile de doliu, marcând una dintre cele mai grave cazuri de crimă în masă din istoria ţării. Regele thailandez, Maha Vajiralongkorn, s-a oferit să plătească cheltuielile legate de funerarii. Regele a susţinut un discurs public, un eveniment rar, la spitalul unde sunt îngrijiţi supravieţuitorii masacrului şi a declarat că se va ruga pentru victime.

Mai mulți copii au fost uciși în Thailanda de un fost polițist

Un fost polițist a ucis cel puțin 37 de persoane, majoritatea copii, într-un atac armat dintr-un centru de îngrijire din nord-estul Thailandei. Poliția spune că atacatorul s-a sinucis apoi, omorându-și și familia, după o urmărire prin provincia Nong Bua Lamphu. Polițiștii spun că atacatorul și-a împușcat și și-a înjunghiat victimele înainte să fugă de la fața locului.

Fostul ofițer, în vârstă de 34 de ani, a fost concediat în iunie pentru consum de droguri, a declarat poliția.

Un profesor care a supraviețuit a declarat pentru Thairath TV din Thailanda că atacatorul obișnuia să-și lase copilul la creșă și părea politicos. Un motiv rămâne neclar. Citește continuarea AICI

Mai mulți elevi au murit după ce elicopterele militare au tras asupra unei școli

Cel puțin 11 copii au fost uciși și alți 15 sunt dispăruți după ce elicopterele militare au tras într-o școală din nordul Myanmarului, a anunțat Unicef. Trupele și elicopterele de combat au deschis focul vinerea trecută asupra școlii templului din regiunea Sagaing, un bastion rebel. Guvernul militar din Myanmar a declarat că a fost un atac asupra insurgenților despre care pretindeau că se ascundeau în școala din satul Let Yet Kone.

Printre elevii școlii se aflau atât cei de la grădiniță, cât și tineri adolescenți.

Serviciul birman al BBC a confirmat anterior că cel puțin șase copii au fost uciși, doi băieți de 7 și 14 ani și trei fete de 7, 9 și 11 ani. Un alt băiat, în vârstă de 13 ani, a fost lovit de un glonț în timp ce pescuia în apropiere de tatăl său.

Majoritatea cadavrelor copiilor au fost luate de trupele militare, au notat jurnaliștii. De asemenea, șase săteni adulți au fost uciși în acea zi de trupe, a declarat BBC Burmese, inclusiv cinci bărbați și o femeie. Imaginile distribuite pe rețelele de socializare au arătat ceea ce păreau a fi găuri de gloanțe și pete de sânge la o clădire a școlii, a spus un raport Reuters. Vezi imaginile de la fața locului și citește mai multe AICI

Groapă comună și alte 200 de morminte, descoperite în Liman

O groapă comună şi, separat, alte aproximativ 200 de morminte au fost descoperite în oraşul Liman (în estul Ucrainei), recent eliberat de sub ocupaţia forţelor ruse, a declarat şeful administraţiei militare ucrainene a regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, citat de DPA.

Autorităţile nu au stabilit încă precis numărul de cadavre care s-ar putea afla în groapa comună, indicase vineri seara Kirilenko într-un mesaj pe Telegram, potrivit Reuters. Exhumările au început deja, a specificat responsabilul citat, care a ataşat mesajului său o serie de fotografii ce arată personal de urgenţă purtând costume albe de protecţie într-o zonă izolată. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel