Texte extraterestre, vechi de sute de ani, vor fi publicate
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Recent, Spania a anunțat că va publica un document numit Voynich, numit așa după Wilfrid Michael Voynich, anticarul care l-a descoperit în 1912, în Italia. 

După șase sute de ani de la scrierea sa, celebrul manuscris este unul misterios, în sensul că textul este scris într-o limbă necunoscută, încă nedescifrat, despre care nu se cunoaște nici autorul și nici data apariției.

Are forma unei cărți ilustrate cu 232 pagini. Textul este scris cu litere și cuvinte (?) neidentificate, fără greșeli, tăieturi sau corecturi. Desenele în schimb sunt executate cu mai puțină strădanie. Ele reprezintă plante, oameni, animale și teme astronomice. Plantele de exemplu nu au putut nici ele să fie identificate.

Cu toate eforturile intense depuse pentru descifrarea sa, manuscrisul nu s-a putut descifra nici până în ziua de azi, nici măcar cu ajutorul calculatoarelor. El ar putea avea un sens oarecare, dar poate fi și doar o farsă cu aparențe serioase.

O editură din Spania a cumpărat drepturile de a reproduce textul. Suma este una foarte mare și nu a fost făcută publică.

S-au lansat multe ipoteze cu privire la autorul cărții. S-a spus că un călugăr franciscan este autorul, că Leonardo da Vinci este realizatorul desenelor. Toate aceste ipoteze s-au dovedit ca fiind neștiințifice.

Mii și mii de specialiști au încercat să decripteze textele cărții, însă fără succes. Examenul grafologic a evidențiat faptul că, scribul care a scris textul cunoștea limba. Copierea nu s-a făcut literă cu literă. Este o scriere cursivă, potrivit efemeride.ro.

[citeste si]

Criptologi din toată lumea au încercat să descifreze textele, însă tot efortul a fost în zadar. Unii cercetători au lansat ipoteza că manuscrisul este o scriere farmaceutică. Alții au susținut că este vorba despre un manual care furnizează date cu privire la transformarea metalelor în aur și descoperirea Pietrei Filosofale.

Manuscrisul prezentat mai sus nu este singurul text rămas nedescifrat. Cifrurile Beale sunt trei criptograme care ar putea dezvălui locurile unde sunt îngropate cele mai mari comori ale Americii.

Unul dintre acestea a fost parțial descifrat și face referire la Declarația de Independență. Inscripția din Shugborough este sculptată pe un monument din piatră. De peste 250 de ani, specialiștii încearcă să înțeleagă ce reprezintă înșiruirea DOUOSVAVVM.

Discul din Phaistos a fost descoperit în anul 1908, are un diametru de 17 centimetri, este din argilă și are inscripționate simboluri asemănătoare hieroglifelor.

Codex Gigas este o carte gigant, cântărește peste 70 de kilograme. Este cunoscută și sub numele de Biblia Diavolului. Legenda spune că un călugăr benedictin a scris-o într-o singură noapte sub îndrumarea diavolului.

Cartea conține imaginea diavolului, însoțită de texte de proslăviri ale acestuia. Diavolul este reprezentat între două turnuri, cu mâinile ridicate către cer. Diavolul are patru degete la mâini și la picioare. În schimbul acestui ajutor, diavolul i-a luat sufletul călugărului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel