Testul Sannei Marin pentru droguri, negativ. Premierul finlandez, palmă pentru critici
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Ruisrock Festival)
Sursă foto: Facebook (Ruisrock Festival)
Premierul finlandez Sanna Marin a acceptat să se supună unui test anti-drog, după ce a fost filmată la o petrecere. 

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a obţinut un rezultat negativ la un test antidrog pe care l-a făcut în urma publicării, săptămâna trecută, a unei înregistrări video care o arăta petrecând cu un grup de prieteni, a anunţat luni cabinetul său. Pe reţelele de socializare au început să circule săptămâna trecută videoclipuri cu dna Marin, în vârstă de 36 de ani, la o petrecere cu mai multe celebrităţi finlandeze, iar în curând au fost publicate de mai multe instituţii media din Finlanda şi din străinătate.

Joi, Sanna Marin a spus că este supărată că videoclipurile ei dansând la petreceri private au fost publicate online, deoarece erau menite să fie văzute doar de prieteni.

Marin, care a devenit cel mai tânăr lider guvernamental în exerciţiu din lume în decembrie 2019, a acceptat vineri să facă testul de droguri, spunând că nu a luat niciodată droguri şi că nu a văzut pe nimeni făcând acest lucru la petrecerea la care a participat. Lidera social-democrată a mai spus că nici capacitatea ei de a-şi îndeplini atribuţiile oficiale nu a fost afectată în noaptea de sâmbătă în cauză şi că ar fi plecat de la petrecere dacă ar fi trebuit să lucreze.

Unii finlandezi şi-au exprimat sprijinul pentru ea, iar alţii şi-au pus întrebări cu privire la judecata ei, scrie Rador. 

Imagini cu premierul Finlandei la o petrecere. Șefa guvernului de la Helsinki îşi apără dreptul de a se bucura de timpul liber

"Acestea sunt nişte imagini private ce nu erau menite să fie făcute publice", a spus Sanna Marin, 36 de ani, pentru cotidianul finlandez Iltalehti, exprimându-şi de asemenea dezaprobarea pentru scurgerea acestor imagini.

Totodată, ea a adăugat că nu are "nimic de ascuns şi nu a făcut nimic ilegal". Chiar dacă a consumat alcool la petrecere, ea a subliniat că nu a consumat droguri.

Împreună cu câţiva prieteni celebri ai săi, Sanna Marin a petrecut într-o casă privată, înainte de a vizita două baruri. Ea a subliniat dreptul său de a-şi petrece timpul liber la fel cum o fac cei de vârsta ei, declarând pentru postul de radio Yle că ea speră că lumea va accepta acest lucru şi că finlandezii "trăiesc în democraţie".

Sanna Marin a atras atenţia în trecut participând la festivaluri de muzică rock şi petrecând în cluburi. În timp ce mulţi tineri din Finlanda se mândresc cu această "latură sălbatică" a premierului lor, înregistrarea video a stârnit de asemenea critici în rândul persoanelor care consideră comportamentul ei nepotrivit.

Noi imagini cu Sanna Marin. Premierul finlandez dansează cu un cunoscut muzician. ”Suntem doar prieteni. Nu s-a întâmplat nimic nepotrivit”

Marin ar fi părăsit clubul în jurul orei 4:30 a.m, iar a doua zi a dat o serie de declarații în presă în care vocea ei era vizibil răgușită.

Sanna Marin (36 de ani) s-a confruntat cu critici din ce în ce mai puternice din partea publicului, odată cu publicarea unui videoclip în care o arată dansând cu mai multe persoane foarte cunoscute în Finlanda.

Imaginile au fost surprinse într-un apartament privat, înainte de a merge în alte două baruri. 

În cel mai recent videoclip, Marin este filmat dansând cu muzicianul Olavi Uusivirta (39 de ani). La un moment dat, muzicianul se aplecă înainte de parcă ar vrea să-i șoptească ceva la ureche sau, după cum scriu criticii premierului, ar vrea să o sărute pe gât. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel