Autor: Scutaru Cristina | Publicat pe: 25 noi 2020 / 16:19
Testul literei Q. În două secunde vezi cât ești de mincinos
Foto Pexels
Psihologul Richard Wiseman a dezvoltat un mod foarte simplu care s-a dovedit a fi destul de eficient în ceea ce privește capacitatea unui om de a minți.

Înainte de a continua să citiți acest articol, cu degetul arătător al mâinii dumneavoastră dominante, desenați pe frunte majuscula Q.

Wiseman explică: „Cel mai eficient mod de a descoperi stăpânii minciunii este de a separa oamenii în două grupuri mari: cei cărora le pasă de modul în care sunt percepuți de ceilalți și cei cărora nu le pasă.”

Întrebarea este: ați pus codița literei Q peste ochiul drept sau stâng? Sau cu alte cuvinte, ați desenat Q într-un mod în care dumneavoastră sau persoana din fața dumneavoastră ați citit-o?

Rezultatele acestui experiment indică faptul că, dacă puneți codița lui Q peste ochiul stâng sau pentru ca persoana din fața dumneavoastră să-l citească, aveți o tendință marcată de a vă gândi la modul în care vă percep alte persoane și, prin urmare, ar trebui să fiți un mincinos bun.

Dar dacă o desenați pentru dumneavoastră, vedeți lumea din punctul dumneavoastră de vedere, comportamentul vă este mai determinat de valorile personale decât de ceea ce au nevoie ceilalți și veți avea o tendință mai mare spre onestitate.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro