Testul care îți arată dacă ești un geniu. Are doar 3 întrebări. Vezi dacă știi să răspunzi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Testul care îți arată dacă ești un geniu. Are doar 3 întrebări. Vezi dacă știi să răspunzi / Foto: Pixabay
Testul care îți arată dacă ești un geniu. Are doar 3 întrebări. Vezi dacă știi să răspunzi / Foto: Pixabay
În articol găsești cel mai scurt test de inteligență din lume.

Testul de Reflexie Cognitivă (TRC) este cunoscut și ca cel mai scurt test de inteligență din lume. A fost dezvoltat în 2005 de către psihologul de la Princeton, Shane Frederick. Se pare că este nevoie de trei întrebări pentru a determina dacă ești un geniu, asta pentru că acest test simplu evaluează capacitatea ta de a procesa informația în mod lent și rațional, fără să tragi concluzii pripite, scrie Ziarul de Iași, citând Pro Tv.

VEZI ȘI: Test cultură generală: Top 10 întrebări din politică. Tu știi să răspunzi?

Cele 3 întrebări care îți arată dacă ești un geniu

Deși întrebările par ușoare, să știi că nu sunt chiar atât de simple. Înainte de a răspunde ia-ți timp să gândești în mod atent. Poți verifica apoi dacă ai dat răspunsul corect mai jos.

1. O minge de baseball și o bâtă costă în total 1,10 euro. Măciuca costă cu 1 euro mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. Dacă 5 mașini fac 5 piese în 5 minute, cât timp le-ar lua la 100 de mașini să facă 100 de piese?

3. Pe un lac cresc nuferi. În fiecare zi, suprafața acoperită de nuferi se dublează. Dacă acoperă întregul lac în 48 de zile, câte zile vor trece până când vor acoperi jumătate din lac?

VEZI ȘI: Test cultură generală: Top 10 întrebări din geologie. Tu știi să răspunzi?

Majoritatea oamenilor vor răspunde la prima întrebare că mingea costă zece cenți, la a doua întrebare că vor fi nevoie de o sută de minute, iar la a treia întrebare că vor fi necesare 24 de zile. Cu toate acestea, aceste răspunsuri nu sunt corecte.

Răspunsuri:


1. O minge costă 5 cenți. Dacă o bâtă costă cu 1 euro mai mult decât o minge, este ușor să presupui că mingea costă zece cenți. Cu toate acestea, acest lucru ar însemna că măciuca costă 1 euro și zece cenți, dat fiind că costă cu 1 euro mai mult decât mingea. Pentru ca suma să fie de 1 euro și zece cenți, mingea trebuie să coste cinci cenți, iar măciuca 1 euro și cinci cenți.

2. O sută de mașini vor avea nevoie de 5 minute pentru a produce o sută de piese. Cinci mașini pot produce cinci piese în cinci minute. Acest lucru înseamnă că o singură mașină va produce o singură piesă chiar și în cinci minute. Prin urmare, o sută de mașini vor produce o sută de piese în cinci minute.

3. Va dura 47 de zile pentru ca nuferii să acopere jumătate din lac. Lățimea lor se dublează în fiecare zi. Aceasta înseamnă că în ziua 47, înainte de a acoperi întregul lac, vor fi la jumătatea dimensiunii finale.

VEZI ȘI: Test cultură generală: Top 10 întrebări din astronomie. Tu știi să răspunzi?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel