TESTE pentru COVID-19, comandate de România din Coreea de Sud. 20.000 de truse de testare. Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
O companie sud-coreeană va livra României 20.000 de truse noi de testare a Coronavirusului COVID-19. 

UPDATE. ”În prezent, Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2.000.000 teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR).

Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200.000 de teste.

Menționăm că, în această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă.” a anunțat și Ministerul Sănătății, ulterior. 

Yonhap News Agency din Coreea de Sud a anunțat acest lucru, citând o declarație a ministrului de Externe din Seul. Acordul a fost convenit de Guvernul din Coreea de Sud. 

Ministerul de Externe din Coreea de Sud a precizat că misiunea diplomatică a aflat de această cerere din țara noastră și a făcut legătura autorităților cu firma sud-coreeană. 

Conform agenției, România și firma din Coreea de Sud au semnat deja contractul, testele urmând a fi expediate. Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste, potrivit ministerului. Adică vom avea capacitate de două milioane de teste pentru CODIV-19. 

Numele operatorului privat și valoarea contractului n-au fost dezvăluite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel