Teste COVID-19, vândute pe Internet. Farmaciştii din România, semnal de alarmă: "Situaţie de risc major"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Farmaciştii din România trag un semnal de alarmă cu privire la testele rapide pentru depistarea COVID-19 vândute pe Internet. 

"În urmă cu câteva zile, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale şi-a exprimat un punct de vedere faţă de comercializarea prin farmacii a testelor rapide pentru diagnosticul COVID-19, în sensul că testele fiind de uz profesional (...) nu pot fi vândute de farmaciile comunitare, nefiind destinate autotestării. 

(...) Cu toate acestea, în mod greu de înţeles, ANMDM apreciează că respectivele teste, deşi nu pot fi vândute în farmacii, pot fi comercializate în sistem online de agenţi economici fără nicio legătură cu domeniul medical, şi asta datorită faptului că nu există prevederi legale care să interzică acest lucru. 

(...) Interzicerea comercializării prin farmacii a testelor rapide pentru diagnosticul COVID-19, dar acceptarea distribuirii lor către populaţie prin intermediul comerţului online prin agenţi economici greu de identificat, reprezintă o situaţie de risc major ce trebuie atent şi rapid evaluată de Ministerul Sănătăţii", a transmis Colegiul Farmaciştilor din România. 

VEZI AICI COMUNICATUL INTEGRAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel