Testare Covid-19. Mihail Lala: Aceasta este adevărata problemă. Nimeni nu o spune
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mihail Lala (OK Medical) atrage atenţia asupra a ceea ce apreciază el a fi adevărata problemă atunci când vine vorba despre testarea Covid-19 a populaţiei. 

Într-un interviu acordat DC News, Mihai Lala (OK Medical) a declarat că, în privinţa testării Covid-19 adevărata problemă pe care nimeni nu o spune nu este lipsa kiturilor, ci capacitatea de procesare a acestora, pentru a afla dacă persoanele supuse testării sunt sau nu infectate. 

"Povestea cu testarea este în felul următor: cel mai relevant test este, evident, testul PCR, care detectează virusul în organism. Dar marea problemă nu numai a României ci a întregii omeniri este capacitatea de testare. Ea e relaţionată cu echipamentele care procesează kiturile. Nu kiturile în sine. Oamenii au impresia că este o problemă legată de lipsa de kituri. Nu. Nu este o lipsă de kituri; se pot importa, se pot aduce milioane de kituri.

Dar dacă ele nu pot fi procesate în timp util, degeaba le ai. Sunt, în prezent, în piaţă, extrem de mulţi medici, de oameni care ar trebui să fie testaţi, mulţi dintre ei asimptomatici, dar nu sunt testaţi. Nu din rea voinţă. Capacitatea de testare este limitată.

Prin urmare, decât să nu testez deloc o persoană care are potenţial de risc, mai bine o testez rapid luând în calcul că ai o fereastră de timp de 5-7 zile în care virusul nu este vizibil pe testul rapid. Dar repet, în absenţa unei testări PCR, acest test este extrem de relevant în categoria de triaj", a explicat Mihail Lala.  

Video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel