Data actualizării:
Data publicării:

Testamentele secrete ale Familiei Regale britanice: 187 de milioane de lire sterline din averea ascunsă a familiei Windsor

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Generații ale familiei regale britanice au ascuns detalii despre bunuri în valoare de peste 180 de milioane de lire sterline printr-o serie de cereri legale care au fost acordate în total secret.

Bunurile sunt conturate în 33 de testamente care au fost întocmite de membrii familiei Windsor pe parcursul a mai bine de un secol.

Familia a reușit să păstreze în secret conținutului testamentelor, asigurând o excludere specială dintr-o lege care impune, în mod normal, ca testamentele britanice să fie publicate.

Sigilarea testamentelor a permis familiei Windsor să evite ca publicul să vadă ce tipuri de bunuri, cum ar fi proprietăți, bijuterii și numerar, au fost acumulate de membrii Familiei Regale și cum acestea au fost apoi distribuite, de exemplu, rudelor sau prietenilor.

Recent, publicația The Guardian a reușit să calculeze mărimea totală a averii transmise de mulți membri ai familiei deoarece valoarea averilor lor a fost publicată în registre publice și dosare guvernamentale desecretizate.

Aceasta arată că familia Windsor a reușit să păstreze testamente secrete care conțin active în valoare totală de 187 de milioane de lire sterline. Deoarece conținutul rămâne secret, este posibil ca unele bunuri să fi apărut în testamente multiple și să fi fost numărate de mai multe ori.

În fruntea ligii se află Ducele de Fife, care s-a căsătorit cu Prințesa Louise, o fiică a regelui Edward al VII-lea. Când ducele a murit în 1912, a lăsat în urmă o avere care valorează astăzi echivalentul a 79 de milioane de lire sterline.

Alte 9 testamente conțin active în valoare de între 5 și 11,7 milioane de lire sterline dacă sunt traduse în cifrele de astăzi. Printre acestea se numără prințesa Margareta, sora Reginei, care a lăsat moștenire 7,7 milioane de lire sterline (11,5 milioane de lire sterline la prețurile de astăzi) când a murit în 2002.

Testamentele întocmite de o succesiune de membri ai Familiei Regale minore, inclusiv nepoții reginei Victoria, au fost ținute secrete.

Una dintre cele mai îndepărtate rude a fost un membru al Familiei Regale daneze, Prințul George Valdemar Carl Axel, care s-a născut în Danemarca și era văr al doilea cu Prințul Philip. A trăit în Marea Britanie și s-a căsătorit cu o vicontesă care era o rudă îndepărtată a familiei regale.

Testamentul său a fost sigilat la Londra după moartea sa în 1986. Averea sa a fost evaluată la 785.000 de lire sterline (1,8 milioane de lire sterline la prețurile de astăzi).

Practica de a păstra secretul voinței membrilor familiei regale urmează să fie examinată într-un dosar care începe miercuri. The Guardian a anunțat că va lua  măsuri legale pentru a contesta o decizie de excludere a presei de la o ședință de judecată care a dus anul trecut la o hotărâre care a ținut secret testamentul ducelui de Edinburgh.

Timp de zeci de ani, avocații familiei regale au obținut ordine de la judecătorii de la Înalta Instanță pentru garantarea păstrării caracterului confidențial al conținutului testamentelor și după moartea rudelor. Din 1911, toate ședințele de judecată în care judecătorii de rang înalt au dat aceste ordine s-au ținut cu ușile închise.

Această practică a fost controversată, deoarece testamentele aparținând membrilor publicului larg sunt de obicei făcute publice după moartea acestora. Ele sunt în general publicate pentru a se asigura că sunt implementate corect și nu sunt supuse vreunei fraude.

Legislația din anii 1800 interzice publicarea testamentului monarhului

 

Timp de mai bine de un secol, judecătorii de la Înalta Instanță care au decis că testamentele trebuie păstrate secrete au concluzionat și că hotărârile lor care explică hotărârile lor nu ar trebui publicate.

Prima hotărâre care a fost făcută publică a fost în septembrie anul trecut, când un judecător de la Înalta Instanță, Sir Andrew McFarlane, președintele diviziei de familie, și-a publicat decizia potrivit căreia testamentul Prințului Philip nu trebuie făcut public.

El a decis că testamentele seniorilor regali ar trebui să fie confidențiale, deoarece este ”necesar să se sporească protecția oferită vieții private a acestui grup unic de persoane, pentru a proteja demnitatea și statutul rolului public al suveranului și al altor persoane apropiate, precum membri ai familiei sale”.

Avocații lui Philip păstrat secretă valoarea bunurilor cuprinse în testamentul său

Ca și în cazul tuturor celorlalte audieri, mass-media a fost împiedicată să participe și chiar i s-a interzis să argumenteze de ce ar trebui să poată participa.

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze în detaliu. Un purtător de cuvânt a spus: ”Tratamentul testamentelor este o chestiune pentru executorii succesorilor” și a mai adăugat că executorii oricărui cetățean britanic ar putea solicita sigilarea unui testament. 

Parte din testamentele membrilor familiei regale care au fost sigilate

Prințul Philip, Duce de Edinburgh, soțul Elisabetei a II-a. Familia sa a solicitat nu numai să-și sigileze testamentul, ci și să păstreze secretă valoarea averii sale.

Valoarea proprietății: confidențial

 

Regina Elisabeta, Regina Mamă, soția regelui George al VI-lea și mama actualei regine, Elisabeta a II-a. Familia regală a ales să nu publice valoarea averii ei după moartea ei.

Valoarea proprietății: confidențial

 

Prințesa Margareta, fiica cea mai mică a Regelui George al VI-lea și a Reginei Elisabeta, Regina Mamă și sora mai mică a Elisabetei a II-a. Familia ei a anunțat valoarea averii ei.

Valoarea proprietății: 7.700.176 GBP (11,5 milioane GBP)

 

Prințul George Valdemar Carl Axel al Danemarcei, prinț danez care a fost vărul secund al Prințului Filip, Ducele de Edinburgh. A trăit în Marea Britanie de ceva timp și s-a căsătorit cu o vicontesă care era o rudă îndepărtată a Familiei Regale.

Valoarea proprietății: 785.236 GBP (1,8 milioane GBP)

Lista completă a testamentelor secretizate o puteți consulta AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel