Urmărește emisiunea live
„Testament - Povestea lui Moise”, seria TV de Paște care face furori pe Netflix. Ce aduce nou pelicula-fenomen
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
"Testament - Povestea lui Moise" este în top cele mai vizionate filme din această perioadă.

"Testament - Povestea lui Moise" reprezintă o docudramă captivantă, un gen de producție extrem de popular în peisajul audiovizual contemporan. Unii au salutat deschiderea producției către publicul tânăr, considerând că este important să se ofere acces la astfel de subiecte și perspective dintre cele mai diverse încă de la o vârstă fragedă, indiferent de orientarea religioasă. Pe de altă parte, există și voci critice care consideră că abordarea subiectului într-un format atât de accesibil și larg difuzat poate distorsiona sau trivializa înțelesurile și semnificațiile religioase. Unele grupuri și-au exprimat îngrijorarea că anumite aspecte ale povestirii ar putea fi interpretate în mod incorect sau superficial, având potențialul de a crea confuzii sau distorsiuni în înțelegerea religiei și istoriei.

În esență, "Testament - Povestea lui Moise" a stârnit un dialog intens, reflectând diversitatea de opinii și percepții în ceea ce privește modul în care subiectele religioase și istorice ar trebui prezentate și interpretate în media contemporană.

Miniseria despre Moise, în topul celor mai urmărite seriale ale Netflix

Miniseria încearcă să aducă povestea biblică în fața unui public mai tânăr, care poate nu ar fi interesat să se uite la un film lansat cu mai bine de jumătate de secol în urmă, precum „Cele Zece Porunci”, se arată pe siteul Nextflix. Sigur, povestea lui Moise a fost adaptată ulterior și în alte filme și seriale, dar în mod real nicio altă producție nu s-a ridicat la înălțimea lungmetrajului lui DeMille și adaptările mai recente au fost uitate rapid.

Seria Netflix a intrat săptămâna aceasta în topul celor mai vizionate seriale în România ale platformei americane de streaming. Motivul e evident: oamenii aleg să-l vizioneze înaintea Sărbătorilor Pascale. Este, practic, o adaptare a poveștii biblice din filmul „Cele Zece Porunci” din 1956, cu Charlton Heston și Yul Brynner, sub regia cineastului american Cecil B. DeMille.

„Cele trei episoade duc povestea lui Moise mult mai adânc decât înțelepciunea convențională generată de orele de istorie și Charlton Heston; cu alte cuvinte, chiar și când te gândești că îl știi pe Moise, nu ai nicio idee”. Așa este descrisă noua producție cinematografică pe Tudum, un site dedicat de știri aparținând companiei Netflix.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel