Tesla scade preţul maşinilor electrice. Care este motivul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Craig Adderley, Pexels
Fotografie de la Craig Adderley, Pexels
Preţurile unor modele Tesla au scăzut cu până la o cincime, iar reducerile nu se aplică doar în SUA, ci şi pe pieţele din Europa sau Asia. 

Principalul motiv pentru care Tesla a decis să aplice o reducere de 6% până la 20% la Tesla Model 3 şi Model Y este efortul pentru creşterea cererii la nivel global. 

Cele mai mari reduceri sunt la Tesla Model Y, SUV-ul companiei, unde preţurile au scăzut cu 20%, de la 65.900 dolari la 53.990 dolari, dar compania nu a anunţat şi pentru cât timp vor fi valabile noile preţuri. 

Tesla Model 3 se vinde acum cu 43.990 dolari, de la 46.990 dolari, ceea ce înseamnă o scădere de 6,4%. 

Conform noii legislaţii din SUA, consumatorii pot beneficia de reduceri de taxe de până la 7500 de dolari dacă au maşini electrice sau plug-in hybrid, însă vehiculele trebuie să îndeplinească mai multe criterii. Acestea trebuie să cântărească mai puţin de 6,3 tone, trebuie să fie asamblate în America de Nord şi trebuie să folosească o baterie cu o capacitate de cel puţin 7 kWh. Dubiţele, SUV-urile şi camionetele, care sunt cele mai grele, trebuie să aibă preţul sub 80.000 de dolari, în timp ce maşinile mai mici trebuie să aibă preţuri sub 55.000 dolari. 

De ce a scăzut Tesla preţurile 

Dan Ives, analist auto de la Wedbush Securities, spune că reducerile de preţuri reprezintă o mişcare strategică din partea lui Elon Musk şi a celor de la Tesla, din cauza faptului că cererea pentru produsele Tesla a scăzut simţitor. 

"Este medicamentul potrivit la momentul potrivit. Au nevoie de reduceri de preţuri în aceste vremuri. Nu mai sunt singurul jucător de pe piaţă!", a spus Ives, citat de usatoday.com

Tesla a vândut 1,3 milioane de vehicule în 2022, dar cifra este sub obiectivul anunţat de Elon Musk, care îşi dorea o creştere a vânzărilor cu 50% faţă de anul precedent. 

"După ce a avut o poveste similară Cenuşăresei în ultimii 4 sau 5 ani, Tesla se pregăteşte acum pentru abordarea fisurilor din economie, aşa că trebuie să se adapteze", a mai spus Ives. 

Conform analistului, reducerile de preţuri vor duce la o creştere a cererii şi livrărilor cu 12 până la 15% la nivel global în 2023. 

CITEŞTE ŞI Elon Musk ajunge în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare pierdere de avere personală din istorie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel