Tesla renunță la ștergătoarele de geamuri. SUA a aprobat brevetul pentru razele laser
Tesla vrea să renunțe la ștergătoarele de geamuri.
În urmă cu doi ani, s-a raportat că Tesla lucrează la o tehnologie de utilizare a razelor laser pentru a curăța automat geamurile mașinii. La acea vreme, Tesla scria în cererea de brevet:
„Un sistem de curățare pentru un vehicul include un ansamblu optic care emite un fascicul laser pentru iradierea unei regiuni pe un articol de sticlă al vehiculului, circuite de detectare care detectează resturile acumulate în regiune și în circuite de control.
Circuitele de control calibrează un set de parametri asociați cu fasciculul laser emis de ansamblul optic al fasciculului pe baza detectării resturilor acumulate pe sticlă, controlează un nivel de expunere al fasciculului laser pe resturile acumulate pe baza calibrării setul de parametri asociați cu fasciculul laser, în care nivelul de expunere este controlat pe baza pulsării razei laser la o rată calibrată care limitează penetrarea razei laser la o adâncime mai mică decât grosimea articolului din sticlă și elimină resturile acumulate peste regiune pe articolul din sticlă folosind raza laser.”, scriau cei de la Tesla în urmă cu doi ani.
Brevetul a fost aprobat în SUA
În prezent, Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite a acordat Tesla brevetul pentru aceste ștergătoare de parbriz cu laser chiar la începutul acestei săptămâni. Brevetul este intitulat: „Curățarea cu impulsuri cu laser a resturilor acumulate pe articolele din sticlă din vehicule și ansamblurile fotovoltaice.”
Prototipul Cybertruck nu avea ștergător de parbriz și, când Tesla a depus acest brevet, unii au sugerat că acest concept i-ar putea fi aplicat.
Așa cum sugerează titlul brevetului, Tesla s-a gândit și la utilizarea laserului pulsat pentru a curăța resturile panourilor solare și a țiglelor de pe acoperișuri.
Electrek’s Take
Este important de reținut că firmele solicită adesea brevete pentru tehnologii care nu vor ajunge niciodată în produsele de consum, iar acest lucru s-ar putea întmpla și în cazul Tesla.
La AI Dai, Elon Musk s-a referit la vehiculele Tesla drept „roboți” datorită capacității lor de auto-conducere. El a mai spus că Tesla dezvoltă roboți umanoizi reali pentru a-și valorifica inteligența artificială pentru auto-conducere și cunoștințe robotice existente.
CEO-ul a adăugat că Tesla lansează inițiativa deoarece „dacă nu o fac, altcineva o va face și nu se poate asigura că o va face în siguranță”, scrie electrek.co.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News