Tesla recheamă pentru a patra oară în service majoritatea modelelor Cybertruck. Cel mai recent eșec pentru modelul futurist
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Tesla Cybertruck. Foto: tesla.com
Tesla Cybertruck. Foto: tesla.com
Tesla a anunțat marți că recheamă majoritatea Cybertruck-urilor din Statele Unite în service din cauza unor noi probleme tehnice.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi spune că Tesla a emis acum patru rechemări pentru Cybertruck 2024.

Tesla a declarat că recheamă în service 11.688 de Cybertruck-uri din anul de fabricație 2024 deoarece controlerul ștergătorului de parbriz au cedat din cauza curentului electric excesiv. Ștergătoarele nefuncționale ar putea crește riscul unui accident pe vreme ploioasă. Rechemarea vizează toate modelele construite până în 6 iunie.

Compania a declarat că va înlocui motorul ștergătorului după ce a identificat defecțiuni ale acestuia. În februarie, Tesla a luat 20 de motoare de ștergătoare pentru a le analiza în cadrul unei inspecții tehnice.

"Tesla și-a săpat propriul mormânt"

Tesla recheamă, de asemenea, alte 11.383 de Cybertrucks, deoarece porțiunile de pânză ale ornamentelor de pe bancheta din spate ar fi fost fixate necorespunzător, creând posibilitatea de a se desprinde și de a crea un pericol rutier.

Rechemările sunt cel mai recent eșec pentru modelul futurist, a cărui producție în serie este așteptată să înceapă anul viitor. Firma lui Elon Musk nu a dezvăluit câte dintre acestea au fost returnate de către clienți, în raportul său trimestrial privind livrările și producția.

Tesla a început să investigheze, în decembrie, după ce au fost observate probleme la un Cybertruck din fabrică. În mai, compania a constatat un al doilea caz și apoi a descoperit și altele din cauza instalării necorespunzătoare.

Tesla a rechemat aproape 4.000 de Cybertruck-uri în aprilie pentru a remedia un tampon al pedalei de accelerație care se putea desprinde și se putea bloca în ornamentul interior.

Tesla a început să livreze camionul inspirat de Blade Runner în noiembrie 2023, după ani de întârzieri și o creștere dificilă a producției, Musk spunând că "Tesla și-a săpat propriul mormânt", conform The Guardian.

CITEȘTE ȘI: 

Tesla recheamă în service peste 120.000 de vehicule. Defecțiune la sistemul de avertizare a centurilor de siguranță

Tesla recheamă în service mii de modele Cybertruck. Accelerația se blochează: Când i-am dat drumul la frână, a pornit din nou cu accelerația la maxim/ VIDEO

Cybertruck-urile Tesla de 80.000 de dolari ale lui Elon Musk ruginesc după doar două zile în ploaie, susține un șofer

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel