Tesla plătește un angajat cu un milion de dolari pentru că a fost jignit la locul de muncă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un angajat Tesla a primit un milion de dolari pentru că a fost jignit la muncă.

Un fost angajat al companiei Tesla a câștigat un milion de dolari de la producătorul de mașini electrice, după ce un anchetator independent a determinat că supraveghetorii săi l-au jignit prin folosirea unui termen rasial derogator.

Conform The Verge, Melvin Bery este afro-american și a fost angajat de fabrica Tesla din Alameda, California, în 2015. Acesta a spus că un supraveghetor l-a numit „n***tei”, apoi l-a forțat să-și extindă programul și să depună efort suplimentar când l-a confruntat pe cel care l-a jignit. Tesla a negat aceste acuzații.

Tesla poartă responsabilitate în cazul jignirii rasiale

Independenta Elaine Rushing a spus într-o decizie luată în data de 12 mai că Tesla a fost responsabilă pentru hărțuirea acuzată de Berry. „Legea de caz arată clar că atunci când un supraveghetor îi adresează acel cuvânt este suficient să vorbim de hărțuire severă”, a transmis arbitrul cazului.

De obicei, aceste cazuri de arbitrare între angajați și angajatori sunt confidențiale, însă avocatul lui Berry a depus o petiție la tribunal pentru ca decizia anchetatorului independent să fie și executată. Berry nu va continua procesul cu Tesla totuși, pentru că a primit banii, mai spune avocata sa, Lawrence Organ.

O mașină Tesla a salvat viața unui șofer

Funcția de pilot automat de la autoturismele Tesla a primit și critici de-a lungul anilor, dar tehnologia avansată ar fi salvat viața unui șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice, în Norvegia.

Un tânăr norvegian de 24 de ani era în stare de ebrietate la volanul vehiculului Tesla și a adormit. Din fericire, sistemul de pilot automat al mașinii a evitat un accident fatal. Pățania a fost făcută publică chiar de poliție, pe contul de Twitter, după ce ofițerii au intrat în posesia unei filmări doveditoare care a fost făcută de o persoană aflată în altă mașină.

Vehiculul model S a rămas pe banda lui, chiar dacă șoferul era inconștient, iar funcția de pilot automat a împiedicat coliziunea cu alte mașini. Când autoturismul nu a mai detectat prezența șoferului, s-a oprit și a acționat luminile de avarie chiar într-un tunel. Serviciile de urgență au ajuns ulterior la fața locului, scrie Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel