Tesla, o noua fabrică de producție de mașini electrice în Asia. Propunerea Coreei de Sud către Elon Musk
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Președintele sud coreean, Yoon Suk-Yeol.Sursa foto Agerpres
Președintele sud coreean, Yoon Suk-Yeol.Sursa foto Agerpres
Președintele sud-coreean, Yoon Suk-Yeol, i-a cerut fondatorului Tesla, Elon Musk, să investească în producția de vehicule electrice în Coreea de Sud.

La începutul zilei, Yoon a avut o întâlnire virtuală cu Musk. Președintele i-a cerut antreprenorului miliardar să ”investească în Coreea de Sud”, pe fondul planurilor Tesla de a construi o altă gigafabrică de producție de mașini electrice în Asia, potrivit Urdu Point.

Yoon i-a spus lui Musk despre climatul investițional din Coreea de Sud și i-a promis că, dacă vor apărea probleme care ar putea împiedica investițiile Tesla în Potrivit lui Elon Musk, Coreea de Sud este ”unul dintre cele mai importante site-uri candidate pentru investiții” și a adăugat că, înainte de a lua o decizie, va face o analiză cuprinzătoare a condițiilor de investiții oferite de alte țări candidate din Asia, cum ar fi personalul, nivelul tehnologic și mediul de producție.

La momentul actual, Tesla cumpără o mulțime de componente fabricate în Coreea de Sud în domeniul conducerii autonome și al inteligenței artificiale, a spus Musk. El și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a investi în mod activ în infrastructura coreeană de încărcare a vehiculelor electrice, se arată în raport.

Menționând lansarea cu succes a rachetei spațiale Nuri în această vară, Yook a mai cerut cooperare între compania SpaceX a lui Musk și industria spațială sud-coreeană, potrivit raportului.

Citește și:

Peste 1.000 de mașini Tesla au fost rechemate din cauza unei defecțiuni

Departamentul australian al Transporturilor a rechemat 1.012 vehicule electrice Tesla vândute între 2017 și 2020 în urma unui accident mortal în care a fost implicat o mașină Tesla în China, a informat miercuri presa australiană.

Pe 5 noiembrie, doi pietoni, inclusiv un elev de liceu, au fost uciși și trei persoane, inclusiv șoferul, au fost grav rănite în provincia Guangdong din China, când șoferul vehiculului Tesla a pierdut controlul din cauza unei defecțiuni critice, scrie Urdu Point... citește mai mult AICI.

Vezi și:

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vândut 19,5 milioane de acțiuni Tesla, potrivit documentelor publicate marți de Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, într-o tranzacție în valoare de 3,95 miliarde de dolari. Elon Musk spune că a vândut acțiunile Tesla în august, înainte de cumpărarea Twitter, scrie The Guardian. Totuși, de când a început să investească în rețeaua socială, în aprilie, se pare Elon Musk a vândut acțiunile sale Tesla în valoare de aproape 20 de miliarde de dolari. În luna august, înainte de soluționarea în instanță a preluării Twitter, el afirma că a terminat vânzarea acțiunilor sale. Musk își explica gesturile prin posibilitatea unei situații neprevăzute în care Twitter ar fi forțat încheierea tranzacției și unii parteneri n-ar fi ajuns la timp cu capital. În acest caz, el nu voia să se ajungă la vânzarea de urgență a acțiunilor Tesla. Acum, el mai deține aproximativ 135 de milioane de acțiuni Tesla... citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel