Tesla dezactivează Autopilot atunci când mașina este vândută altcuiva. Care sunt condițiile
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Tesla a dezactivat de la distanță condusul autonom pentru un autoturism Model S.

Tesla a dezactivat de la distanță condusul autonom pentru un autoturism Model S, după ce a fost cumpărat de un client, a transmis Jalopnik, conform The Verge. Compania a spus că acel client „nu a plătit" pentru opțiunile acelea, așa că nu are dreptul să le folosească.

Bărbatul în cauză a cumpărat mașina de la o reprezentanță care, la rândul el, a cumpărat modelul de la o licitație organizată de însuși Tesla.

Lista cu opțiuni le includea

 (w670)

Opțiunile care includ condusul autonom erau activate atunci când dealerul a cumpărat mașina, fiind mai apoi înscrise pe lista opțiunilor atunci când nefericitul client a achiziționat autoturismul. Cu toate acestea, situația cumpărătorului ridică semne de întrebare legate de actualizările de software și legătura lor cu mașinile.

Mașinile care dispun de opțiuni de hardware, precum tracțiune 4x4 față de tracțiune față sau un volan cu comenzi, nu pierd aceste caracteristici atunci când sunt refolosite pe piața auto. Dar, fiindcă Tesla poate să își actualizează mașinile de la distanță, Model S și alte autoturisme Tesla pot pierde funcțiuni cheie. Tesla nu a răspuns pe moment și nu a cerut dreptul la replică.

Situație schimbată

 (w670)

Alec, așa cum Jalopnik îl numește pe cumpărător, a achiziționat autoturismul în decembrie 2019. Dealerul cumpărase mașina de la o licitație Tesla, cu o lună înainte, iar acesta dispunea și de „Autopilot îmbunătățit", dar și de „Condus autonom complet", conform documentelor mașinii.

După aceea, comerciantul a făcut publicitate autoturismului folosindu-se de ambele opțiuni. Fără a notifica dealerul, Tesla a dezactivat cele două opțiuni într-o actualizare a lunii decembrie. Rezultatul a fost simplu: când Alec a ridicat mașina, el nu a putut accesa lucrurile pentru care cumpărase mașina.

Răspunsul Tesla

 (w670)

„Tesla dispune de instanțe identificate recent în care clienții care au fost configurați incorect să dispună de Autopilot, fără a fi plătit pentru opțiune. De atunci, a existat un audit pentru a corecta acele instanțe. Autoturismul dumneavoastră este unul dintre cele care au fost configurate incorect pentru Autopilot. Ne-am uitat în achizițiile dumneavoastră și, din păcate, Condus autonom complet nu a fost o funcție pentru care ați plătit. Ne pare rău pentru confuzie. Dacă încă sunteți interesat să dispuneți de acele caracteristici, putem să vi le oferim pentru cumpărare", a transmis Tesla lui Alec.

Aproximativ 7.500 de euro costă opțiunile autonome pentru un model Tesla second-hand. Alec a plătit pentru mașină considerând că acele opțiuni erau incluse în prețul acesteia. Tesla spune acum că Alec trebuie să plătească pentru a le reactiva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel