Tesla a redus din nou prețurile. Concurență acerbă din China
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Au fost reduse prețurile unor mașini electrice de la Tesla.

Tesla a redus din nou prețurile într-o serie de piețe importante - inclusiv în SUA, China și Germania - în timp ce compania, condusă de multimiliardarul Elon Musk, se confruntă cu scăderea vânzărilor.

Măsura vine după ce a raportat o scădere bruscă a livrărilor sale globale de vehicule în primele trei luni ale acestui an.

Un război al prețurilor s-a intensificat între producătorii de vehicule electrice, concurența deosebit de acerbă venind din partea firmelor chinezești.

Tesla ar urma să prezinte marți rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2024.

Foto: Agerpres

Într-o postare pe platforma de socializare X, Musk a declarat că ”prețurile companiei Tesla trebuie să se schimbe frecvent pentru a adapta producția la cerere”.

În China, compania a redus prețul de pornire al Modelului 3 modernizat în China cu 14.000 de yuani (1.934 de dolari; 1.562 de lire sterline), ajungând la 231.900 de yuani.

Prețurile vehiculelor Model Y, Model X și Model S din SUA au fost reduse vineri cu 2.000 de dolari (1.616 lire sterline).

De asemenea, au avut loc reduceri de preț în multe alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, potrivit agenției de presă Reuters.

Război al prețurilor

Compania a declanșat acum mai bine de un an un război al prețurilor pentru vehiculele electrice, când a redus agresiv prețurile în detrimentul marjelor de profit.

Tesla a întârziat să își reîmprospăteze modelele învechite, în timp ce rivalii din China, cum ar fi BYD și Nio, au lansat modele mai ieftine. Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a lansat luna trecută un model de mașină electrică.

Tesla a anunțat săptămâna trecută că intenționează să concedieze peste 10% din forța sa de muncă la nivel mondial.

Foto: Agerpres

În weekend, Musk a declarat că va amâna o călătorie planificată în India, unde urma să se întâlnească cu prim-ministrul Narendra Modi, din cauza ”obligațiilor foarte grele de la Tesla”.

Tesla a rechemat vineri în service mii de modele Cybertruck din cauza unor probleme de siguranță. Pedala de accelerație riscă în prezent să fie prinsă de ornamentele interioare, ceea ce crește posibilitatea de accidente.

Acțiunile companiei Tesla au scăzut cu peste 40% de la începutul acestui an, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel