Data actualizării:
Data publicării:

Teroare la azilele de bătrâni din Voluntari. Cine are competență? Direcția de Asistență Socială Voluntari ne spune că ei nu! La fel și Ministerul Familiei

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto D
foto D
Direcția de Asistență Socială Voluntari a răspuns solicitării DCNews cu privire la azilele de bătrâni de pe raza orașului din Ilfov. 

UPDATE: Ministerul Familiei a răspuns, pentru DCNews, de asemenea, că nu are competență: ”Solicitarea dumneavoastră nu privește obiectul de activitate al instituției noastre. Vă rugăm să adresați aceste întrebări instituțiilor care au competențe în domeniu, în speță Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, instituțiile subordonate MMSS și instituțiile de la nivel local”. 

O solicitare a fost trimisă și către MMSS. 

--- 

”Având în vedere acțiunea de control a centrelor pentru persoane vârstnice aflate pe raza administrativ-teritorială a orașului Voluntari, comunicăm faptul că Direcția de Asistență Socială Voluntari nu are competență de control asupra acestora. 

Direcția de Asistență Socială Voluntari acordă o atenție sporită serviciilor sociale acordate cetățenilor. În momentul apariției informațiilor în spațiul public cu privire la aceste centre, la începutul acestui an, Direcția de Asistență Socială Voluntari a sesizat Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov în vederea verificării acestora” anunță Direcția de Asistență Socială Voluntari, la solicitarea DCNews. 

Direcția fusese întrebată de când funcționau azilele, câte verificări au fost făcute aici, când a fost ultima și dacă au primit sesizări. Răspunsul a fost cel de mai sus, respectiv că nu are competență. Dar cine verifica azilele de bătrâni? Cine are competență? Aparent, nimeni! 

O solicitare a fost trimisă și la Ministerul Familiei pentru a afla cine se află în competența de control asupra azilelor din Voluntari. 

--- 

Amintim că DIICOT a efectuat percheziții la azilele din Ilfov și au dispus reținerea a 24 de inculpați, în urma situației găsite. A fost demarat controlul judiciar dacă de două inculpate (una dintre acestea fiind într-un stadiu avansat de sarcină). Cu toții sunt acuzați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, fals în declarații, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor 24 de inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Citește mai multe informații aici, despre subiect: 

Descinderile DIICOT la azilele unde bătrânii cu dizabilităţi erau exploataţi. 24 de persoane, reţinute

Bătrâni abuzați în azilul din Voluntari. Sociologul Gelu Duminică: În România, legea pare pentru fraieri. Pentru ei, bombardierii, totul pare permis

Update: Poliţia anunţă că au fost salvate peste 100 de persoane din azilele de bătrâni. ”Cerșeau la gard în pielea goală”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel