Teroare în Praga. Un şarpe mamba, liber în oraș, capturat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Un şarpe mamba veninos dispărut marţi dintr-o locuinţă din Praga a fost capturat.

Un şarpe mamba verde, specie foarte veninoasă şi agresivă, cu o lungime de doi metri, care a dispărut marţi după ce şi-a muşcat proprietara, a fost găsit şi capturat vineri seară, a anunţat directorul grădinii zoologice locale, informează AFP.

'Mamba a fost localizat! Şi capturat!', a spus Miroslav Bobek pe Twitter. Reptila, a cărei evadare a creat panică în rândul rezidenţilor unui cartier din Praga, a fost găsită de o femeie în grădina sa, încolăcită de trunchiul unui nuc, la circa 200 de metri de casa de unde fugise.

'Sunt încă în stare de şoc', a mărturisit femeia pentru agenţia de presă CTK. Proprietara reptilei, care nu deţinea o autorizaţie necesară pentru creşterea şerpilor veninoşi, a fost plasată în comă indusă şi este într-o stare gravă. Ceilalţi cinci colocatari au fost evacuaţi marţi de către poliţie.

Glume pe internet

Cartierul Hlubocepy, aflat în sudul capitalei Cehiei, a trăit câteva zile în incertitudine: o grădiniţă situată în vecinătate nu le-a mai permis copiilor să se joace în curte. Incidentul a fost speculat intens de presa tabloidă şi cei care fac glume pe internet. Aceştia din urmă au propus ca mamba verde să candideze la alegerile municipale care încep vineri, din partea Partidului Verzilor. Internauţii au inventat, de asemenea, un nume nou pentru cartierul vecin, Barrandov, şi anume 'Mambarrandov'.

Mobilizaţi în cursa pentru recuperarea reptilei, experţii în herpetologie (ramură a zoologiei care studiază amfibienii şi reptilele, n.red.) au încercat să calmeze spiritele susţinând că această reptilă, care iubeşte căldura, este 'foarte probabil' moartă deja, din cauza temperaturilor scăzute din capitala Cehiei. Bobek a spus vineri că probabil reptila nu a ieşit din locul în care se ascundea în interiorul casei decât în ziua în care a fost capturată, pe fondul unei scăderi a temperaturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel