Data actualizării:
Data publicării:

Termopanele blochează schimbul de aer interior - exterior: Exces de umiditate. Soluția care s-a găsit: Ne-am întors la geamurile bunicii

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels

Termopanele au reprezentat o soluție, dar au venit la pachet și cu probleme ce constau în schimbul de aer interior - exterior.

Cantitatea de oxigen scăzută dintr-o cameră ”nu are legătură cu temperatura, ci cu schimbul de aer proaspăt” spune Emilia-Cerna Mladin, preşedintele Asociaţiei Auditorilor Energetici din Romånia (AAER), la DCNews. 

Aceasta a continuat: ”Poate fi o temperatură de 14 grade și o lipsă de oxigen sau 26 de grade și un aport semnificativ de oxigen, ține de schimbul de aer între interiorul și exteriorul încăperii”. 

Întrebată dacă se mai face schimbul de aer prin termopane, Emilia-Cerna Mladin a explicat că ”etanșează foarte mult și acest tip de etanșare nu a adus numai beneficii, ci și o lipsă a schimbului de aer realizată prin ventilare naturală prin infiltrații între interiorul și exteriorul clădirii. Deci am rezolvat o problemă creând alta. Ăsta este adevărul, de aceea foarte multe clădiri care au tâmplăria nouă, termoizolantă și etanșă suferă de un exces de umiditate la interior și deschid ferestrele pentru că, la un moment dat, se creează condiții pentru mucegai. Aceste tâmplării foarte etanșe nu sunt neapărat sănătoase dacă nu sunt însoțite și de o ventilare suplimentară”. 

Aceasta a explicat că tâmplăria cu microventilație ”înseamnă că mânerul nu mai e în poziție total închis, ci în poziție diagonală semi-deschisă, adică etanșarea nu mai este perfectă”, apreciind că ne-am întors la geamurile bunicii. ”Avem nevoie de schimb de aer, nu putem sta în căldură fără aer proaspăt” a subliniat președintele AAER. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel