Termopane la Curtea Domnească Târgoviște, un kitsch de milioane de euro
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Complexul Muzeal de la Curtea Domnească din Târgoviște este pe cale să-și recapete vechea înfățișare, după ce în urmă cu câțiva ani Ministerul Culturii a decis să restaureze ruinele de secol XVII, cu ferestre și uși din termopane. Lucrarea seamănă cu o seră, iar acum, după cinci ani de la terminarea restaurării, reprezentanții Complexului sunt deciși să scoată termopanele.

În următoarea perioadă tot acest kitsch de la  Curtea Domnească urmează să fie demontat, astfel încât, o investiție de circa 3,5 milioane de euro cât a costat restaurarea să fie aruncată pe "apa sâmbetei", potrivit unor surse DC News. 

Restaurarea ansamblului muzeal a pornit cu stângul încă de la început. În aprilie, 2008, licitația a fost câștigată de o firmă din Spania, care a dat faliment înainte ca  muncitorii să ajungă la Târgoviște, lucrările fiind preluate de o firmă locală, fără ca aceasta să aibă la activ vreo restaurare.

Imediat după restaurea sălii tronului lui Vlad Țepeș cu termopane, în 2011, instalația de dezumidificare a cedat, astfel încât pereții s-au îmbibat de apele provenite din intemperii, apa fiind preluată de gălețile amplasate în incintă. 

În prezent, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Târgovişte vor refacerea Curţii Domneşti Târgovişte, aşa cum era pe vremea lui Petru Cercel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel