Termoenergetica și avizul pentru racord gaze. Ce distrugeri face birocrația din România: 247 lei pentru... nimic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Jurnalistul Val Vâlcu a venit cu un exemplu prin care a arătat ce distrugeri face birocrația din România.

Ziaristul a spus că pentru a-ți face racord la gaze, trebuie să iei... „negație”, în sensul că nu intersectează nimic vreo coloană a Termoenergetica. Faza demențială este că... de aproape trei luni, nu s-a obținut avizul, deși în tot cartierul respectiv nu trece Termoenergetica, adică nu este racordat la magistralele lor.

„Să vorbim despre Termoenergetica. Pentru a putea să facem un racord gaze, trebuie să-și dea avizul Orange, Vodafone, 100 de instituții care să spună că acel racord nu trece prin firele lor. Din decembrie și până acum, Termoenergetica nu a eliberat acest aviz pentru a putea să înceapă lucrările. Care este bomba? Că în tot cartierul nu trece nicio conducă Termoenergetica.   

Termoenergetica a luat 247 lei pentru a da o hârtie prin care să spună că pe acolo nu trec conduce, cum este la... Covasna. Și de aproape trei luni, cei de la Termoenergetica nu au putut să se uite pe hartă și să spună că nu au nicio treabă cu cartierul nostru”, a spus Val Vâlcu.

„Ar fi trebuit să fie totul gata din două taste. A dat omul 247 lei, a venit cererea, apoi totul trebuia să fie gata din două taste: „N-avem nicio treabă. Ia hartia. Du-te acasă”, a mai zis jurnalistul la „Deferiți mass-media”, emisiune de pe DC News și DC News TV,

Vedeți mai multe la minutul 33:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel