Terenurile de sport închise. Situație aberantă. Tudorache: Nu e normal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Terenurile de sport ale școlilor și liceelor se află în permanență sub lacăt în afara orelor de curs, astfel că persoanele care și-ar dori să efectueze diverse activități se văd nevoite să apeleze la terenuri private, ori să renunțe pur și simplu să mai facă sport. Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache a explicat la interviurile DCNews cum s-a ajuns la această situație. 

Edilul spune că s-a ajuns la această situație pentru că există o reglementare internă la nivelul Inspectoratelor Școlare care aruncă pe umerii directorilor toată responsabilitatea celor întâmplate în curțile școlilor, chiar dacă acestea au loc în afara cursurilor. De aceea, unitățile de învâțământ preferă să țină încuiate terenurile, blocând astfel accesul la sport. Un prim pas pentru deblocarea acestei situații ar fi eliminarea responsabilității directorilor pentru evenimentele petrecute în afara orelor de curs. 

"Este o reglementare internă a Inspectoratului Școlar. Răspunderea pentru tot ce se întâmpla pe raza școlii este a directorului. Noi trebuie să delimităm răspunderea directorului după ce se încheie cursurile. Este acest regulament care ne ține pe loc. Va trebui să modificăm acest regulament care nu ține de noi, ține de inspectorat. Nu e normal ca în cazul în care doamne ferește, se întâmplă ceva în curtea școlii sâmbăta sau duminica, atunci când directorul nu este în școală, el să fie responsabil," a declarat primarul Daniel Tudorache.

Vezi răspunsul complet al primarului: 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel