Teren Romexpo. Daraban lămureşte CEA MAI MARE controversă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mihai Daraban, președintele CCIR
Mihai Daraban, președintele CCIR
În contextul prezentării proiectului major de investiţii pentru Bucureşti, care prevede transformarea zonei Romexpo într-un adevărat centru de expoziţii, conferinţe şi afaceri, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a explicat care este situaţia terenului vizat de proiectul respectiv.

"Romexpo este foarte bine amplasat. Terenul acesta l-a avut Camera de Comerţ a României încă de prin anii ’55. Terenul a fost încă din 1955 al Camerei, mai mult decât atât, pavilionul central pe care îl ştie toată lumea şi absolut tot ce este deasupra terenului, inclusive platformele de beton, nu mai vorbim de clădiri, sunt proprietatea Romexpo S.A. Romexpo fiind societate a Camerei.

Terenul este într-o discuţie pentru că a fost al Camerei dintotdeauna, Camera l-a administrat până în 2004, când a apărut o HG prin care se decretează că e terenul privat al statului, în administrarea RAAPPS şi în folosinţa gratuită a Camerei de Comerţ pe 49 de ani, deci e o folosinţă a terenului pe 49 de ani în condiţiile în care toată suprastructura de acolo e proprietatea Camerei.

Nu mă întrebaţi de ce predecesorii mei  prin anii ’90 – eu eram student – nu au aplicat pe Legea 834, prin care toate terenurile de sub fostele fabrici comuniste au intrat în patrimoniul societăţilor", a explicat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Despre proiectul lansat de către CCIR, puteţi citi aici

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel